Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana skupština USR Busovača

U ponedjeljak 01.02.2010. godine u kinu “Theatre” u Busovači održana je godišnja izještajna skupština udruge sportskih ribolovaca Busovača. Na dnevnom redu, između ostalog, bile su izvještajne teme o radu udruge u protekloj godini te prijedlog nacrta novog statuta udruge.
Skupštini je nazočilo oko 40-ak članova i simpatizera udruge.
Skupština je počela svečanim dijelom u kojem su dodijeljene zahvalnice sponzorima, članovima i prijateljima udruge koji su doprinjeli radu udruge i implementiranju njenih planova u protekloj 2009. godini. Dodijeljena su također i dva priznanja braći Agatić koji su kroz plasman u premier ligi “šarandžija” BiH osigurali plasmane te nastupiili na svjetskom prvenstvu u Francuskoj.
Skupština je bila vrlo konstruktivna a najviše rasprave je izazvalo
loše finansijsko poslovanje revira I.P. OKO na Lašvi. Po ovoj temi za raspravu se javila nekolicina zastupnika koji su vodstvu udruge dali nekoliko prijedloga kako bi se poslovanje revira poboljšalo i kako revir ne bi izazivao finansijski negativne rezultate za cijelu udugu.
Zastupnici su se također javljali na temu poribljavanja rijeke Kozice jer je u protekloj 2009. godini ova rijeka samo jedan put poribljena. Vodstvo udruge je naglasilo da je na ovoj rijeci CZ općine Busovača u suradnji sa vojskom FBiH planirala cijelu prošlu godinu veliku akciju produbljenja i čišćenja korita što je na kraju i urađeno, no nažalost u vrijeme mrijesta potočne pastrmke.
“S obzirom da se akcija radila mašinama, suludo bi bilo bacati mlađ u vodu” naglasio je predsjednik udruge Tomićić te je također obećao u 2010. godini da je u planu udruge prvenstveno poribiti Kozicu i Ivančicu. Skupštini je također nazočila pomočnica načelnika za civilnu zaštitu Nevenka Gavranović te je obećala pomoć općine u sanaciji štete načinjene ribljem fondu tijekom akcije čišćenja.
Vodstvo udruge je predložilo zastupnicima i novi statut udruge. Prvenstveni razlog za izmjenu statuta je bio taj što je dosadašnji statut bio pravljen u vrijeme “Herceg- Bosne” pa su u njega bili implementirani zakoni i propisi koji su tada vrijedili. Novi statut usklađen je sa zakonima FBiH te je jednoglasno usvoje od zastupnika.
Također jednoglasno je usvojen i plan i program rada za 2010. godinu.
http://www.usr-busovaca.com

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.