Iz svijetaNajnovije vijesti

Morskog psa glavonju su morali izvući automobilom

Ivica Antunović bacio je mreže stajačice u srijedu 15-ak metara od obale u uvali Molunat, desetak kilometara od Prevlake. Navečer je imao ulov
To je zvijer. Dug je 397 centimetara, a težak 261 kilogram. Nisam ga mogao izvući na barku, rekao nam je Ivica Antunović iz Pločica koji je u srijedu izvukao morskog psa glavonju u uvali Molunat, desetak kilometara od Prevlake. Ivica, inače, lovi ribu za osobne potrebe.
– Mrežu stajačicu bacio sam u srijedu na oko 15 metara od obale. To je u uvali Molunat, koja je dobro zaštićena od juga. Došao sam navečer i imao sam što vidjeti. Ribetina je bila u mreži. Već je bila uginula jer se zapetljala. Pokušao sam morskog psa ubaciti u barku, ali je bio pretežak. Nekako sam doplovio do obale i ondje
zamolio dečke da mi pomognu izbaciti ga na obalu. Morali smo ga izvlačiti autom – rekao je Ivica. Meso glavonje ostavit će sebi, a dio će darovati prijateljima.
– U glavonje ima dosta otpada, tako da će pravog mesa ostati oko 70 kilograma – kaže Ivica. Inače, nije čudno što se glavonja ulovio u mrežu stajačicu kraj obale. Zimi se pojavljuje u plićinama. Glavonja ili volonja živi uglavnom u moru dubljem od 60 metara. Hrani se ribama i rakovima. Mladi potomci glavonjasvake zime u ožujku dolaze na nekoliko metara od obale. Morski pas ove vrste nije nikad napao čovjeka. No, nije ga ugodno vidjeti živa u moru.
24sata.hr

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

One thought on “Morskog psa glavonju su morali izvući automobilom

  • ovo je jako strasno, cak i vise pitam se tko je dobrovoljac da upeca morsku kravu joj … moram ici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.