С.Р.Д. “Дрина” из Јањe

Bиjecт o aктивноcтимa С.Р.Д. “Дрина” из Јањe
Спортско Риболовно Друштво “Дрина” Јања је основано давне 1986. године. У ратном периоду није било у функцији као и многа друштва, али је по престанку ратних дејстава одмах почело са радом, тако да са правом можемо рећи да је једно од мало којих друштава које успјешно ради и послује на рачун сопствених средстава. До данас није добијен ни један фенинг од стране институција које дјелују на подручју наше општине, а које свесрдно помажу којекакве организације и удружења која дјелују на нашем подручју.
Међу такве институције на прво мјесто стављамо нашу општину која нам ни до данас није помогла иако не можемо рећи да није било доста обећања, али као што сви знамо – од обећања се не живи.
Друштво данас броји око
250 чланова, има свог предсједника, комплетан управни одбор, чуваре, као и опрему која је потребна за рад не само друштва, него и чуварске службе, која изузетно обавља своју дужност. Друштво такође располаже својим савремено опремљеним просторијама у којима полугодишње и завршне рачуне раде професионална лица, који се послије редовно предају служби управе прихода. Сматрамо да мало које друштво послује на овом нивоу. Друштво такође има свој сајт на интернету који је одлично постављен и изузетно посјећен. Одлично је организован што се тиче и текстуалног али и фотографског дијела.

Pročitajte i:   Kormorani na “konju” zbog zabrane: “Ujutro ih ima po 500, sve uništavaju…”

Екипна и појединачна такмичења у овој години

Спортско риболовно друштво не заостаје пуно у такмичењу од многих друштава у околини а и шире. До сада смо били на многим такмичењима и у лову и у припремању хране. Спортско друштво располаже, бар за нас, изузетном екипом, како у риболову, тако и у припреми рибље чорбе, што је доказано многим освојеним медаљама и захвалницама које красе витрине и зидове наше просторије.
Ове године је наша екипа за припрему рибље чорбе учествовала у Бијељини на “Златном котлићу Семберије”, затим “Котлићу 2009” у Брањеву – Лозници, Република Србија. Можемо истаћи да је С.Р.Д. “Дрина” освојило сребрну медаљу на “Златном котлићу Семберије”, а ове године иако је изузетна екипа била спремна на челу са Корајчевић Кенадом, Ибришимовић Хасаном и Марковић Станком од 170 екипа које су учествовале била је парола добро је овдје и учествовати узећемо само да Је ова иста екипа изузетно прошла у такмичењу Брањево 2009 Лозница. Можемо се похвалити да је члан нашег друштва, Вуковић Славиша, ове године освојио златну медаљу на “Златном котлићу Семберије” учествујући самостално са екипом својих пријатеља, али морамо напоменути да ту, ипак, има заслуга нашег друштва јер је занат изучен у С.Р.Д. “Дрина”. Нека му је са срећом! Наша риболовачка екипа, која се састојала од чланова Мехмедовић Исмета, Вуковић Славише и Салкановић Јусуфа, је прошла само са захвалницом на такмичењу “Брањево 2009”.
Вуковић Тихомир – Ribolovne novine iz januara 2010. godine

Pročitajte i:   Sretna Nova 2023. godina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.