Iz svijetaNajnovije vijesti

Ribarski klub “Bistro Sydney” – Memorijalni kup “Abaz Pašić Abo”

Prošlo je dvije godine kako nas je napustio i preselio se na ahiret naš član Abaz Pašić Abo, rođen 04.05.1934. godine u Gacku. Neustrašivi ribolovac, posebno u ribolovu na Blackfish-a, njemu posebno drage ribe, sa opasnih stijena Krnela.
I ove godine, drugi put po redu, ribarski klub “Bistro Sydney” organizuje Memorijalni kup “Abaz Pašić Abo”.
Memorijalni kup će se sastojati iz dva dijela.Takmičarski dio, na koji se pozivaju svi registrovani ćlanovi kluba, održat će se u subotu 27/03/2010.  sa početkom u 3.00 pm i završava u nedelju 28/03/2010. u podne (12 sati) .Nakon vaganja ribe u prostorijama kluba i proglašenja pobjednika održat će se
drugi dio Memorijalnog Kupa – piknik na koji se, pored članova kluba, pozivaju prijatelji i poznanici Abaza Pašića Abe i prijatelji kluba “Bistro”.
Na pikniku ćemo svi skupa evocirati uspomene na rahmetli Abu uz ono što je on najviše volio: riblju čorbu, begovu čorbu, jagnjetinu sa ražnja i sevdalinku.
Za riblju i begovu čorbu su zaduženi članovi ribarskog kluba, za jagnjetinu na ražnju pomoći će nam prijatelji iz ABH Kulturnog Centra Leppington a za sevdah i sevdalinku Ogranak Instituta Sevdaha za NSW na čelu sa gosp. Ibrom Suhopoljcem.
Svima njima unaprijed se zahvaljujemo.
Posebno se zahvaljujemo porodici rahmetli Abe: supruzi Majdi, kćerima Ajli, Ameli i Almi, zetovima Tariku i Gabiju za novčanu pomoć klubu”Bistro” kojom će se, uz skromna novčana sredstva kluba, održati ovaj Memorijalni Kup.
Na ovaj način odati ćemo dužnu počast nasem bivšem članu za sve ono što je učinio za  nas, poznate i nepoznate.
Takmičarski dio se odvija isključivo sa obala oko Sydneya, najvise takmičarskih bodova nosit će Abina omiljena riba Blackfish. Piknik, sa početkom u 1.00 pm, odrzat će se  u i oko prostorija kluba na adresi 205 Bringelly Road Leppington.
Ovom prilikom mogu se učlaniti novi članovi kluba za sljedeću takmićarsku sezonu.Pozivamo nove članove, istinske zaljubljenike u ribolov kao što je to bio Abo, koji su željni takmičenja i dokazivanja na nivou kluba ,Sydney Metro Divizije, NSW i Australijskom nivou, te na taj način dostojanstveno reprezentirati našu Bosnu Ponosnu.Klubu treba još nekoliko “jakih” pojedinca da se nastavi ovogodišnji uspijeh.
Klub je trenutačno na drugom mjestu u seniorskoj konkurenciji na nivou Sydney Metro Divizije .
Na prvom mjestu u klupskoj juniorskoj i subjuniorskoj konkurenciji kao i u pojedinacnoj konkurenciji najbolji su naši: subjunior, junior, zenski takmičar i veteran.
Vidimo se u nedelju 28/03/2010. u 13:00, na adresi 205 Bringelly Road, Leppington.
Bistro iz “Bistra”

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

One thought on “Ribarski klub “Bistro Sydney” – Memorijalni kup “Abaz Pašić Abo”

  • Hazim Ljubljanac

    Napustio nas je veliki covjek.Ostat ce nam na ovaj nacin u vjecnoj uspomeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.