Чуварска служба С.Р.Д. “Дрина” Jaњa

И ове године наша чуварска служба, као готово и у свим другим друштвима, је суочена са пуно рада, још више проблема али и тешких мука са рибокрадицама, као и оним рибарима који не ваде риболовачке дозволе.
Знамо да су тешка времена, али вјерујте да наша рибочуварска служба, а и у многим друштвима је сигурно тако, има више проблема са оним рибарима који могу узети дозволу, него са онима који су тањег џепа, који се по правилу труде да имају дозволу изваћену на вријеме. Зато наша два чувара, стари вук Симић Владо и његов помоћник Прочановић Мехмед, и даље остају прави чувари рибљег фонда, а богами уједно и еколошки чувари, јер уз обавезну контролу рибарске дозволе несавјесни рибари добију и опомену да иза себе почисте околиш.
И ове године су одузели много прибора, што штапова неуредних рибара, али и много метара мреже од криволоваца.
Наша рибочуварска служба је добро опремљена, те у сарадњи са полицијом
одлично обавља своју дужност. На сваки позив наших чувара полицајци притекну у помоћ. Овим путем се јавно захваљујемо станици полиције Јања, нарочито њиховом командиру, који нам у свако доба дана и ноћи пружа свесрдну помоћ.
Напомињемо да чувари имају и чамац, добар мотоцикл као и ватрено оружје. Такоће су опремљени и модерним мобилним телефонима, тако да су увијек у контатку са руководством и полицијом.
Многе рибокрадице би требало добро да размисле прије него крену у криволов.
Вуковић Тихомир – Ribolovne novine iz januara 2010. godine

Pročitajte i:   Program otvoranja ribolovne sezone na ribolovnoj stazi 'Gradska Zona' Goražde

One thought on “Чуварска служба С.Р.Д. “Дрина” Jaњa

  • 5. Maja 2010. at 02:03
    Permalink

    Nadam se da ovo nece biti samo jedan slucaj ali molim da neko ko moze da preduzme nesto na djelu rijeke Drine između Visegrada i Gorazda, jer stvarno krivolovaca ima i previse. Mislim da to znaju i vlasti i obicni ljudi. Vrijeme je da se stane tome u kraj. Zelimo sportski ribolov a ne prodaju ribe na veliko po pijacama i standovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.