Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Poribljavanje rijeke Dragače lipljenom

Udruženje građana sportskih ribolovaca “Fojnica” iz Fojnice vodi brigu o poribljavanju u svojim vodama na kojim gazduje na području općine Fojnica a čija je dužina vodenih riječnih tokova preko 100 kilometara.
Ovo udruženje je tokom vikenda vršilo poribljavanje rijeke Dragače, tačnije ribolovnog revira Flay fishing na ovoj rijeci.
Ribočuvar UG SR “Fojnica” iz Fojnice Džemil Berbić nam je kazao da je to redovno godišnje poribljavanje lipljenom kojeg je nekada u ovom gornjem dijelu rijeke Dragače bilo u velikom broju a danas u malim količinama.
“Ove godine planiramo pokretanje riblje mlađi u svom ribogojilištu u “Ribnjaku” u Gornjoj Mahali u Fojnici gdje imamo svoje vlastito mrijestilište autohtone potočne pastrmke samo za svoje potrebe poribljavanja naših rijeka. Nadamo se da ćemo za dva mjeseca imati u svom ribogojilištu oko
150 hiljada komada riblje mlađi od 5 do 10 cm dužine autohtone potočne pastrmke kojom ćemo poribiti naše rijeke i potoke. Danas smo poribili ribom lipljen u ribolovnom reviru, a sezona ribolova na ovu vrstu ribe je na vodama općine Fojnica otvorena prvog maja ove godine”, kazao nam je ribočuvar Džemil Berbić.

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

Hazim Čukle – fojnica.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.