Sydney Metro Divizija – Klub “Bistro” u ukupnom plasmanu na III mjestu

Prošlog vikenda, 17. i 18. aprila 2010.godine, održano je ribarsko takmičenje u Sydney Metro Diviziji pod nazivom “The John Nicholls Estuary Championship”.
Naši seniorski timovi se nisu  baš proslavili.Seniorski tim “A” u sastavu Fikret Kolarić, Mirsad Bošnjak, Ermin i Elvis Beširević osvojili su četvrto mjesto,  a tim “B” u sastavu Hazim Ljubljanac, Senad Škiljo i Ado Čahodarević šesto mjesto.
Nakon tri održana takmičenja, klub “Bistro” je trenutno na trećem mjestu u ukupnom plasmanu sa malim zaostatkom iza dva prvoplasirana tima – AFA Canada Bay i St George.
Bez obzira na loš rezultat, Fikret Kolarić je,nakon dvije neprospavane noći, uspio zadržati prvo mjesto najboljeg ribolovca u Sydney Metro Diviziji kao i Mirsad Bošnjak u kategoriji Veterana.
U kategorijama najvećih riba nagrade su osvojili
Fikret Kolarić za najvećeg Breama 1.01 kg, Ado Čahodarević za najvećeg Taylor-a 1.49 kg, za najvecu ribu kod juniora Sheyla Ljubljanac sa najvećim Mullet-om od 0.5 kg i najbolji pojedinac iz kluba Bistro na zadnjem takmičenju Senad Škiljo u visoko rangiranoj  kategoriji “najviše ulovljenih  različitih vrsta ribe”, sa sedam (7) vrsta riba ukupne težine 4 kg.
Za razliku od seniorskih timova, juniorski tim u sastavu Jasmin i Sheyla Ljubljanac i Haris i Amel Beširević, ponovio je ranije uspijehe i ponovo osvojio prvo mjesto, tako da su male šanse da će ih neko do kraja takmičenja pomaći sa pobjedničkog postolja.
Ove godine, za sada, imamo timske juniorske pobjednike u Sydney-u.
Pobjednik u juniorskoj i subjuniorskoj kategoriji ubijedljivo je bila Sheyla Ljubljanac koja je već obezbijedila prvo mjesto za ovu sezonu u ovim kategorijama te u ženskoj kategoriji (Lady Champion) u kojoj je ovaj put zauzela drugu poziciju, ali je još uvijek na prvom mjestu u generalnom plasmanu – na preostala dva takmicenja Sheyla mora  obezbijediti dobar rezultat i definitivni plasman na prvu poziciju.
Do slijedeća preostala dva takmičenja – sa stijenovitih obala Pacifika oko Sydney-a u junu i otvorenom takmičenju u augustu mjesecu, ima dosta vremena za pripreme nasih takmičara za odlučujuće bitke za prva mjesta.
Pozelimo im sreću i Bistro.

Pročitajte i:   Ekološki incidenti ubijaju Spreču, zbog kompleksnih istraga teško se pronalazi krivac

One thought on “Sydney Metro Divizija – Klub “Bistro” u ukupnom plasmanu na III mjestu

  • 22. Aprila 2010. at 10:01
    Permalink

    Bistrooooooooo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.