Održan sastanak načelnika opština, predsjednika Udruženja i I.K. 16. EMP

Domaćin sastanaka načelnika općina, predsjednika S.R.D. na čijim će se rijekama održati 16. Evropsko prvenstvo u mušuicarenju, bio je gosp. Mr. Ćehajić Osman sa svojim saradnicima. Sastanku su bili prisutni načelnik općine Šipovo gosp. Dušan Malinovicć, načelnik općine Ribnik gosp. Neđo Stojaković, zamjenik načelnika općine Jajce gosp. Zjajo Emir, a nije bio prisutan gradonačelnik Banja Luke gosp. Davidović, koji se ispričao zbog zauzetosti oko proslave
dana opštine Banja Luka.
Na sastanku su bili prisutni predsjednici SRD: Goran Pranjko i Ahmet Šeremet – Jajce, Čeko Marko – Ribnik, Milorad Lujić – Šipovo i domaćin, predsjednik S.R.D. Ključ – Besim Pudic i Jadranko Zolak.
Sastanak je vodio
gosp. Đorđe Klepić, predsjednik SRS BiH sa sekretarom saveza Rifetom Hadžihasanovićem i predsjednicima Komisija Izvršnog komiteta:
Komisija za informisanje – Marcel Kučinski,
Tehnička komisija – Hodžic Bajro
Finansijska komisija – Zdravko Ostojic i predsjednik SRS RS, te sekretar SRS RS – Biljana Petrović.
Prisutni su upoznati sa Programom priprema i organizacije 16. Evropskog prvenstva koje se u našoj zemlji održava od 6-12.septembra 2010 godine, a čiji je domaćin SRS Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator SRS RS.
Na sastanku su raspravljna pitanja vezana za međusobne obaveze opcina, društava i Sportsko ribolovnog Saveza i donešen je zaključak da se sa svakom općinom napravi Protokol kojim će se regulisati međusobne obaveze.
Zaključeno je da u fazi priprema prije gostiju na staze vrše Turističke zajednice ili da ugovaranje tih zadatak ide putem općine i osoba koje će u svakoj općini biti zadužene za ovaj dio zadataka.
Izražena je puna podrška organizacji sastanka i samog 16. Evropskog prvenstva.
KOMISIJA ZA INFORMISANJE 16.EMP (16.EFFC)


Pročitajte i:   Obavještenje takmičarima za III i IV kolo Premijer lige SRS BiH u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invalidetom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.