Najnovije vijestiUlovi

“Bistro” Sydney – Prijatelju za rođendan i brz oporavak

Bistro prijatelji “Bistra”,
želim da vas obavijestim da se Mirso “Panter” odlično i brzo oporavlja poslije teške operacije srca i da će najvjerovatnije sutra izaći iz bolnice i nastaviti sa dugotrajnim kućnim liječenjem.
Pretpostavljajući njegov skorašnji izlazak iz bolnice, dana 26.04.2010., na Mirsin rođendan,  članovi ribarskog kluba “Bistro Sydney” su organizovali izlazak na ulov “Gropera” da bi naš Panter,inače neprevazidjeni majstor ribolovac na pomenutu vrstu ribe, kad izađe iz bolnice imao najkvalitetnije riblje filete što se mogu naći u Australiji i svijetu,a za prvi vanbolnički objed.
Ta vrsta ribe  se ne može  kupiti u ribarnicama, pošto  je nemoguće tu vrstu ribe uloviti mrežom.Samo izuzetno rijetki riblji restorani imaju tu vrstu ribe na ponudi i to po basnoslovnim cijenama.
Može se jedino uloviti na posebnu tehniku, sa brzom mašinicom, jakom lajnom, jakim štapom, najjačim udicama, bistrim mozgom i jakim mišićima.
Najefektniji način lova je na
crvenog živog raka kojeg je majstorluk pronaći u turbulentnim vodama okeana.
Pored vrlo teških uslova za ribolov, jakog južnog vjetra i velikih valova, bilo je nemoguće uloviti Gropera na uobičajenim mjestima, tako da su se ribolovci “Bistra” morali povući u zalivske vode gdje su šanse za ulov bile puno manje.
Ipak, ulovljen je jedan “Groper” oko 5 kg…Najkvalitetniji primjerak sa najukusnijim i najzdravijim mesom,prelijepi Groper plave boje u periodu kad iz muške vrste (pola) prelazi u žensku vrstu (pol) što je rijetka pojava u ribljem i životinjskom svijetu da jedna vrsta ima dva pola u zivotu.
Pored fileta koji su mu pripremljeni za sutra pozelimo mu, sretan rođendan i što brzi oporavak te povratak u redove ribarskog kluba “Bistro”, da pored već obezbijeđene titule najboljeg veterana u Sydney Metro Diviziji za sezonu 2010 pomogne klubu da osvoji jedno od prva tri mjesta u SMD.
Bistro iz “Bistra.

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

2 thoughts on ““Bistro” Sydney – Prijatelju za rođendan i brz oporavak

  • e jos mda si odnio jadnu ribu da joj Panter slozi jezik, bilo bi pravo!

    Niposto Panteru svercovati cigare u bolnicu – ko to uradi = smrtna kazna kad’ se vratim

    Panter NA Vodu!

  • Mirsu brz oporavak i sto prije sa njim na vodu. To lijeci bolje od fileta 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.