Najnovije vijestiVideo

I.P. OKO – revir na rijeci Lašvi – Busovača

Emisija “Bistro BiH” NTV Hayat o mušičarskom reviru na rijeci Lašvi koji su napravili i uredili ribolovci USR “Busovača” iz Busovače.

Revir se nalazi na putu od Lašvanske petlje prema Vitezu, dužine je oko 1500 metara, a ljubitelji fly fishinga imaju mogućnost kupovine poludnevne karte u iznosu 10 KM dok je cijena dnevne karte 20 KM.
Za djecu do 15 godina dozvoljen je
besplatan ribolov na principu uhvati-pusti.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nD0MVCyY51w

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

3 thoughts on “I.P. OKO – revir na rijeci Lašvi – Busovača

  • nisi ti momak bio u kreševu, da vidis revir u kojem živi samo potočna autohtona pastrmka, a kod vas je puna voda kalifornijske pastrmke .
    nije fazon napunit dio rijeke kalifom ili nekom drugom ribom vec treba sacuvati autohtonu vrstu , gdje su vam potočare, mladice, lipljeni, peševi itd da ne nabrajam vise… bistro

  • ako imate nesto zanimljivo snimiti samo me pozovite 061144999

  • Ivica Tomicic

    Zaista mi nije jasno zbog cega u ribolovnom sportu i oko njega ima toliko zavisti , toliko komentara poput ovog koji potpisuje izjesni drox .Naime sva ribolovna udruzenja iz SBK imaju zajednicki problem a to je veoma nizak stupanj svijesti gradjana kad je u pitanju ekologija tj konstantno zagadjenje rijecnih tokova i zato ljudi iz USR BUOVACA svojim radom daju primjer kako treba tretirati najprije svoje rijecne tokve a onda i svoje goste koji kad jednom posjete revir I. P. OKO postanu stalni posjetioci . O vrstama ribe koje se mogu loviti na opjevanoj rijeci Lasvi ne treba trositi rijeci nego vidjeti na djelu majstore starog kova koji ponekad uistinu Lipljenu ne daju mira , prvenstvo FBiH 24 i 25 7 ce biti izvrsna prilika za zaljubljenike FLY FISHING-a da se uvjere u vjerodostojnost ovih podataka . Pozivam droxa i druge ribice da nam se pridruze u Busovaci , da razgovaramo o problemima ali i da se opustimo uz rijeku Lasvu kako bi zajednickim snagama uticali na neodgovorne pojedince , kako bi otvarali nove destinacije za sportski ribolov i rekreaciju bilo u Kresevu , Travniku , Bugojnu… BISTRO

    I. Tomicic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.