Srebreni bandit

Prvi pravi izlazak na bucova u novoj sezoni kod mene već ima neku tradiciju unaprijed meni znanih dešavanja.
Kao prvo, znam da, kad ugledam onu boju rijeke koja meni štima, mjesto će biti zauzeto od strane škobaljaša – tako je i bilo.
Kao drugo, na prvi vobler postavljen na kopču neću imati ulov, već ću ga negdje zakačit na dnu – tako je i bilo.
Eh sad, kad me pehovi i uroci napuste, onda moram osjetiti da čizme od stare sezone negdje oko koljena puštaju vodu – i puštale su…milina, sada se mogu posvetiti pecanju.
Postavljam vobler calypso f4 na kopču i stežem plutu od svog sportex-a, zabacujem vobler pod 45 stepeni i puštam da mi ga jaka riječna struja donese na prijelaz iz jake u slabu struju.Tu, na samom spoju, ima jedna
prirodna stepenica od šljunka na dnu, i trudim se da vobler lerujem u struji da je na samoj stepenici…i onda…toliko željeni udarac!
Samo u akšam prave akšamlije akšamuju…
Bucov je bio 72 centimetra dugačak i riba te dužine ima oko 4 kilograma.

Pročitajte i:   Pomor ribe u Grudama: Rijeka Tihaljina gotovo presušila

Zlatan Starčević-Zlaja

5 thoughts on “Srebreni bandit

  • 6. Maja 2010. at 20:42
    Permalink

    nema se tu sta pricat,majstor je majstor!svaka cast zlaja druze nek sledeci bude 5+.BISTRO TI BILIO I DALJE

  • 7. Maja 2010. at 03:41
    Permalink

    Pravi ulov Zlaja,samo nastavi….

  • 9. Maja 2010. at 21:31
    Permalink

    Bistro Zlaja,
    cestitke na ulovu,

  • 11. Maja 2010. at 10:34
    Permalink

    Svaka čast Zlaja, bistro i dalje i budi uvjek primjer Zavidovicanima kako se lovi riba.

  • 14. Maja 2010. at 20:55
    Permalink

    U zadnje vrijeme ja i moj drug Zlatan zajedno varaličarimo…
    Jačeg majstora za bucova ja nisam sreo…
    Nacin na koji prilazi vodi , odmjerava mjesto i naravno njegova tehnika me naprosto fascinira…
    Bistro druze moj i da bude jos vecih ”Srebrenih bandita”
    Pozdrav od Zokija…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.