Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

USR “GLAVATICA” – udruženjsko takmičenje

Dana 22.05.2010.godine na plaži “Peta” na Jablaničkom jezeru održano je udruženjsko takmičenje USR “Glavatica” Jablanica u disciplini “Lov ribe udicom na plovak”. Iako je prethodnih dana bilo loše vrijeme nas je ipak poslužila sreća jer je dan prošao bez kiše i sa manjim vjetrom.  Takmičenje se održalo u dva kruga nakon čega su zbrojeni rezultati. Nakon prvog kruga prva tri mjesta sdu zauzeli Džajić Dževad (prvo), Arfadžan Ćazim (drugo) i Kovačević Armin (treće). Nakon kraćeg odmora nastavio se sa drugim krugom a plasman prva tri takmičara se promjenuo samo što je Šehić Admir zauzeo treće mjesto umjesto Kovačević Armina koji je bio četvrti, dok je
poredak prve dvojice ostao isti.
Na kraju, nakon što su sudije sabrale rezultate oba kruga poredak prvih pet koji su izborili svoje mjesto u ekipi ovog udruženja na takmičenjima višeg ranga bio je sljedeći:

1. Džajić Dževad

2. Arfadžan Ćazim

3. Šehić Admir

4.Kovačević Armin

5. Kovačić Hasan.

Takmičenje je, kao i svake godine proteklo u fer i korektnoj borbi, a nakon proglašenja pobjednika nastavilo se sa druženjem na ribarskom domu.  Članovima ekipe želimo što bolji plasman na predstojećem Federalnom takmičenju, a ostalim takmičarima više sreće narednih godina.

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.