Iz svijetaNajnovije vijesti

Na otvaranju sezone sa šaranom od 10 kg borili se 40 minuta (HR)

Šaran dug 83 centimetra u čamcu je završio nakon 40 minuta borbe. Slijedilo je mjerenje pa i slikanje, a potom je pušten u jezero
Kapitalac šaran težak deset i pol kilograma i dugačak nešto manje od metra otvorio je sezonu ribarenja na našem najvećem jezeru.
Zdravko Kranjčević iz Pirovca uz asistenciju Frane Kazije prije nekoliko je dana ulovio do sada najvećeg šarana u svom dugogodišnjem ribarenju na Vranskom jezeru.
– Ribič koji je uhvatio šarana kapitalca ponosni je vlasnik godišnje dozvole za športsko-rekreacijski ribolov u Parku prirode Vransko jezero i sretnog broja dozvole 00045. Šaran je ulovljen ribičkim štapom. Već 30 godina taj ribič lovi ribu na Vranskom jezeru i ovo mu je najveći ulovljeni šaran. Dakako, nada se da će biti i većih u budućoj karijeri – rekao nam je Dario Rogić iz Parka prirode Vransko jezero i dodao da je šaran na obalu izvučen nakon 40-minutne “borbe”.
Nakon fotografiranja i mjerenja šaran je, kako nam je rečeno,
neozlijeđen pušten natrag u Vransko jezero.
– Imali smo na Vranskom jezeru šarana i od gotovo 20 kilograma, no u svakome slučaju raduje što je sezona počela kapitalcem – rekao nam je Ivica Prtenjača, ravnatelj Parka prirode Vransko jezero.

Pročitajte i:   Završeno takmičenje u ribolovu u Bosanskoj Krupi "Potraga za kraljicom Une 2024"

Na Vranskom je jezeru šaran ispod deset kilograma rijetkost

VRANA – “Imamo i mi što pokazati”, kazali su ribiči s Vranskoga jezera nakon jučerašnje objave prvoga većeg trofeja ove ribičke sezone, šarana teškog deset i pol kilograma. Prvo nam se pohvalio da je ulovio šarana teškog 11 kg Tibor Vidović, Bečanin u ribolovu na Vranskom jezeru, koji je svoj trofej izvadio nakon 40-minutne borbe. Šaran je, tvrdi ribič, ‘bježao’ i do 400 m od obale, no na kraju je ipak posustao. Za nagradu je nakon slikanja i ovaj šaran vraćen u jezero. Fotografiranje sa svojim šaranom teškim desetak kilograma tražio je još jedan par ribiča. Sve to dokazuje golemo bogatstvo ribljeg fonda u najvećem hrvatskom jezeru.

Krivolovac ostao bez mreža i ulova, 40 kg šarana i somova

Nadzornici Parka prirode Vransko jezero prije nekoliko su dana u noćnom krivolovu na našem najvećem jezeru zatekli muškarca te mu oduzeli i mreže i ulov.

– Krivolovac koji je ribu lovio zabranjenim ribolovnim alatom zatečen je prije nekoliko dana oko 1.30 ujutro. Muškarac je zatečen u svom brodu, u kojem je bilo i 40-ak kilograma ribe, odnosno šarana i somova. Oduzete su mu i mreže i ulov, a potom smo ga prijavili i policiji – rekao nam je ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Ivica Prtenjača.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Prtenjača ističe da je zabranjena izlovljavanja ribe na Vranskom jezeru ipak manje nego prijašnjih godina, a od početka ove godine nadzornici Parka prirode Vransko jezero uhvatili su u krivolovu četiri osobe. Protiv tri su, kako nam je rečeno, podnijeli prekršajne prijave, a protiv jedne i kaznenu prijavu.

Piše: Frane Šarić | Zadar – Večernji.Hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.