Čistili okoliš rijeke Gacke za buduća pokoljenja (HR)

Ribiči, zaljubljenici u prirodu i čistu okolinu planiraju urediti i koliko je god moguće više očistiti područja oko rijeke Gacke.
U organizaciji Športsko ribolovne udruge Gacka, poduzeća Gacka d.o.o. te Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda, organizirano je čišćenje okoliša rijeke Gacke.
Ribiči, zaljubljenici u prirodu i čistu okolinu planiraju urediti i koliko je god moguće više očistiti područja oko rijeke Gacke. U ovogodišnjoj, prvoj akciji čistio se donji toka rijeke – Karlov kanal obje strane te područje oko ribičkog doma u Šumećici i mala brana sjevernog kraka Gacke kraj Vivoškog mosta.
Prema riječima predsjednika ŠRU Gacka Nikole Cvitkovića, cilj je akcije, među ostalim, upozoriti stanovništvo da se smeće ne smije nekontrolirano bacati u prirodu.
– Ovom akcijom nastojali smo probuditi ekološku svijest naših sugrađana kako bi našu ljepoticu očuvali i za nas i za pokoljenja koja dolaze, kazao je Cvitković.
Večernji.Hr

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

2 thoughts on “Čistili okoliš rijeke Gacke za buduća pokoljenja (HR)

 • 30. Maja 2010. at 13:57
  Permalink

  bas u zadnjem broju “Allt om flugfiske” casopisa o musicarenju koji izlazi u Svedskoj su napisali reportazu o Gackoj… Clanak je izuzetno dobar, a ako se tako trudite da je ocuvate onda to i zasluzujete… samo tako nastavite i BISTRO!!

  P.S. Bilo bi lijepo ako bi nam neko mogao napisati jedan clanak o ribolovu na Gackoj, vazecim pravilima, mjestima i desavanjima uopste…

 • 1. Juna 2010. at 10:29
  Permalink

  SVAKA ČAST NA OČUVANJU VODA I PRIMJECUJEM DA SE POMALO BUDE IZ SNA ,I OSTALI NARAVNO KOMENTAR SE NE ODNOSI NA SVE KOJI SU DO SADA RADILI VEC NA NOVE KOJI JOŠ NISU UVIDJELI DA NASE VODE NIKO NECE CUVAT OSIM NAS SAMIH,,,ČESTITAM I NEK JE BISTRO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.