Održano međunarodno prvenstvo u flyfishingu

Na reviru „Una“  u Kulen Vakufu, Bihać u subotu 5. juna 2010. godine održano je tradicionalno međunarodno takmičenje u Fly Fishingu čiji je domaćin i organizator već deseti put Udruženje sportskih ribolovaca „Una“ Bihać.
Iako je svoj dolazak najavilo 22 takmičara,  takmičilo se njih 16.
U atmosferi koja dolikuje tradiciji, pored  manjeg  broja učesnika sve je proteklo u fer i korektnom natjecanju.  Pored svoje ljepote rijeka Una  već ko zna koji put učesnicima dokazuje da će malo ko doći a da neće upecati ništa. Ulovljeno je 233 ribe (lipljen i pastrmka).
Primjedbe od strane učesnika su bile da je 55,00 eura po učesniku  visoka cijena za današnje prilike tj krizu koja nikog nije zaobišla.
Pobjedu na 10. jubilarnom međunarodnom takmičenju odnio je
MIROSLAV KATIČIĆ iz Hrvatske sa osvojenih 36.560 poena i 2 negativna , drugo mjesto pripalo je HUMARU GAŠPARU iz Slovenije sa 24.700 poena takođe sa 2 negativna dok je treće mjesto osvojio MIRSAD GUTLIĆ iz BiH sa 18.220 poena i 5 negativnih.

Najuspješnijim su dodijeljene  umjetničke slike sa motivima rijeke Une, medalje, dipome i zahvalnice onima koji po deseti put učestvuju na međunarodnom takmičenju u Fly Fishingu na reviru Una u Kulen Vakufu, a to su:

Pročitajte i:   Невесиње: Риболовци и рукометашице провели акцију чишћења језера Алаговац

HUMAR GAŠPAR, VALENTIN KOLENC, STRGAR ANTON, RAVNIK IGOR, IVICA MAGDIĆ i HARČEVIĆ DŽEMALUDIN.

Nagrade i priznanja uručio je predsjednik UO USR „Una“ Bihać, Midho Midžić zaželjevši takmičarima  dobar ulov i što bolji plasman na  narednim takmičenjima.

Čestitamo svim učesnicima takmičenja, posebno prvoplasiranima.

BISTRO!

One thought on “Održano međunarodno prvenstvo u flyfishingu

  • 24. Juna 2010. at 15:41
    Permalink

    cijena 55€ to je radi Slovenaca, a nasoj raji ce vratiti jedan dio para…al kad na vrbi rodi grozdje!

    🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.