Osnovano Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod

Poštovani,

Želimo da Vas obavijestimo da je sa radom počelo Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod da lokacijom na Jezeru Kop, te smo tako prvo i jedino ekološko društvo na području Mjesnih zajednica koje se nalaze u industrijskoj zoni grada Tuzle.

Osnovni princpi Udruženja su:
1. Djelovanje i rad u pravcu sportske i ekološke revitalizacije Bosne i Hercegovine i izgradnje kapaciteta domaćih institucija, udruženja i privrednih subjekata u procesu europskih integracija i očuvanja prirode u skladu s međunarodnim ekološkim standardima.
2. Zalaganje za podizanje i razvijanje ekološke svijesti i zaštitu životne okoline.
3. Razvijanje sportova koji su direktno vezani za prirodu, boravak u njoj i njeno očuvanje.
4. Djelovanje u mnogo sekcija, koje su direktno vezane za prirodu, njen razvitak, očuvanje i zaštitu.
5. Borba protiv svih vidova diskriminacije u kontekstu ostvarivanja sportskih i ekoloških prava.
6. Edukacija građana, prvenstveno djece.
7. Tolerancija, demokracija i društveni razvoj.

U okviru Udruženja na Jezeru Kop raditi će i eko-čuvarska služba koja će se pobrinuti da jezero uvijek bude čisto i uredno, te da izgrednici koji budu uhvaćeni u bacanju smeća i uništavanju prirode budu javno opomenuti i prijavljeni nadležnim organima. Eko-čuvari će biti opremljeni opremom za daljinsko fotografisanje, te će fotografije blagovremeno predavati nadležnim institucijama.

Pročitajte i:   Građani u zaštiti rijeke Lašve: Država nenadležnih institucija

Svim dobrim ljudima i ljubiteljima prirode biti ćemo drag domaćin u obilascima našeg naselja, jezera i ostalih mjesta u našoj okolini.

Bistro!

5 thoughts on “Osnovano Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod

 • 23. Juna 2010. at 12:57
  Permalink

  Sa radoscu sam procitao ovu vijest i nimalo ne sumnjam da ce to biti jedno od najboljih ekoloskih udruzenja u BiH. Sa Rokom na celu udruzenja mogu ostvariti sve planove i pokazati ostalim slicnim udruzenjima da nije dovoljno samo pisati upozorenja i apele, vec treba i zasukati rukave i dovesti nesto u red.
  Sve cestitke i samo naprijed,

 • 23. Juna 2010. at 22:56
  Permalink

  Hvala Eso legendo evo po znaku vidis da sam uspio napravit ono sto smo pricali sve je proslo oko registracije ok ,sad preostaju projekti i sve ono sto je kocilo kao sekciju ,,,prvo radimo analizu vode i eko cuvarsku sluzbu koja ce bit opremljena vrhunskim dvogledima za slikanje na daljinu i dokumentovanje svih koji unistavaju prirodu a nakon toga sve po zakonu ,sto bi brankovic rekao ..bistro javit cu ti se pokusavao sam par puta al te na nije bilo …

 • Pingback: Za svaku pohvalu! Osnovano Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod « Ribolovna priča

 • 25. Juna 2010. at 17:34
  Permalink

  Najzad! I vrijeme je bilo da se organizujemo, registrujemo! Treba li kakva specijalna registracija za društvo ili se TO PODRAZUMIJEVA od mene i Edine Meškovič jer strašno volimo to jezero ?
  SRDAČAN POZDRAV RIBOLOVCIMA I EKOLOZIMA OD NAS DVOJE!

 • 25. Juna 2010. at 23:46
  Permalink

  A VI STE DIO STARE EKIPE SVE JE OK ,SAMO PAR PODATAKA I TO JE TO A SLIKA IMA UKRAST CE VAM OVI HAKERI SA PROFILA ,,NA FEJSU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.