Osnovano Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod

Poštovani,

Želimo da Vas obavijestimo da je sa radom počelo Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod da lokacijom na Jezeru Kop, te smo tako prvo i jedino ekološko društvo na području Mjesnih zajednica koje se nalaze u industrijskoj zoni grada Tuzle.

Osnovni princpi Udruženja su:
1. Djelovanje i rad u pravcu sportske i ekološke revitalizacije Bosne i Hercegovine i izgradnje kapaciteta domaćih institucija, udruženja i privrednih subjekata u procesu europskih integracija i očuvanja prirode u skladu s međunarodnim ekološkim standardima.
2. Zalaganje za podizanje i razvijanje ekološke svijesti i zaštitu životne okoline.
3. Razvijanje sportova koji su direktno vezani za prirodu, boravak u njoj i njeno očuvanje.
4. Djelovanje u mnogo sekcija, koje su direktno vezane za prirodu, njen razvitak, očuvanje i zaštitu.
5. Borba protiv svih vidova diskriminacije u kontekstu ostvarivanja sportskih i ekoloških prava.
6. Edukacija građana, prvenstveno djece.
7. Tolerancija, demokracija i društveni razvoj.

U okviru Udruženja na Jezeru Kop raditi će i eko-čuvarska služba koja će se pobrinuti da jezero uvijek bude čisto i uredno, te da izgrednici koji budu uhvaćeni u bacanju smeća i uništavanju prirode budu javno opomenuti i prijavljeni nadležnim organima. Eko-čuvari će biti opremljeni opremom za daljinsko fotografisanje, te će fotografije blagovremeno predavati nadležnim institucijama.

Pročitajte i:   Bilten 18. Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak - Jezero Skresovi, Hrvatska

Svim dobrim ljudima i ljubiteljima prirode biti ćemo drag domaćin u obilascima našeg naselja, jezera i ostalih mjesta u našoj okolini.

Bistro!

5 thoughts on “Osnovano Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod

 • 23. Juna 2010. at 12:57
  Permalink

  Sa radoscu sam procitao ovu vijest i nimalo ne sumnjam da ce to biti jedno od najboljih ekoloskih udruzenja u BiH. Sa Rokom na celu udruzenja mogu ostvariti sve planove i pokazati ostalim slicnim udruzenjima da nije dovoljno samo pisati upozorenja i apele, vec treba i zasukati rukave i dovesti nesto u red.
  Sve cestitke i samo naprijed,

 • 23. Juna 2010. at 22:56
  Permalink

  Hvala Eso legendo evo po znaku vidis da sam uspio napravit ono sto smo pricali sve je proslo oko registracije ok ,sad preostaju projekti i sve ono sto je kocilo kao sekciju ,,,prvo radimo analizu vode i eko cuvarsku sluzbu koja ce bit opremljena vrhunskim dvogledima za slikanje na daljinu i dokumentovanje svih koji unistavaju prirodu a nakon toga sve po zakonu ,sto bi brankovic rekao ..bistro javit cu ti se pokusavao sam par puta al te na nije bilo …

 • Pingback: Za svaku pohvalu! Osnovano Ekološko – sportsko Udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod « Ribolovna priča

 • 25. Juna 2010. at 17:34
  Permalink

  Najzad! I vrijeme je bilo da se organizujemo, registrujemo! Treba li kakva specijalna registracija za društvo ili se TO PODRAZUMIJEVA od mene i Edine Meškovič jer strašno volimo to jezero ?
  SRDAČAN POZDRAV RIBOLOVCIMA I EKOLOZIMA OD NAS DVOJE!

 • 25. Juna 2010. at 23:46
  Permalink

  A VI STE DIO STARE EKIPE SVE JE OK ,SAMO PAR PODATAKA I TO JE TO A SLIKA IMA UKRAST CE VAM OVI HAKERI SA PROFILA ,,NA FEJSU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.