Održano takmičenje malih ribolovaca

Ribolovno društvo Mrena iz Živinica organizovalo je danas povodom Dana općine tradicionalno 4.po redu „Veliko takmičenje  malih ribolovaca“, koje je okupilo preko 50 ribolovaca iz svih krajeva Federacije BiH. Takmičenje je održano na Begovom bunaru u Malinama u disciplini ulov ribe udicom na plovak.

   U konkurenciji mlađih kadetkinja pobijedila je  Brigita Stanić iz Odžaka, 2.mjesto je Alma Katić Banovići i 3.Alma Uremović iz Kalesije. Kod mlađih kadeta pobjeda je pripala Ajdinu Mustajbašiću iz Jelaha kod Tešnja, 2.mjesto pripalo je Mirsadu Mašiću iz Srebrenika i 3.Mensuru Aljiću iz Vogošće.

   Kod starijih kadetkinja pobijedila je Nadina Vrgočević iz Maglaja, 2.mjesto je Maja Koler iz Rudara Kreka i 3. Nermina Žigić iz Živinica.U konkurenciji starijih kadeta  najbolji je bio Namik Ibrahimbegović iz Živinica, 2.mjesto pripalo je Eminu Halilčeviću iz Banovića i 3.Hasan Imamović takođe Banovići.
 
     Predsjednika Mrene, Dragi Hiltnera ističe da su mladi takmičari postigli vlo dobre rezulate:

     „Mladi ribolovci su upecali preko 30 kg raznovrsne ribe, od babuške, deverike, sunčanica, bjelice do crvenperke.Očekivali smo više mladih ribolovaca, ali ne treba zaboraviti da je kriza stegla i ribolovna društva, te da je sve teže organizovati ovakva takmičenja, ali mi smo uspjeli“!

Pročitajte i:   U Jadranskom moru živi 60 vrsta morskih pasa i raža, 70 posto njih ugroženo

   Na kraju vrijedi pohvaliti sudije Dragana Jovanovića, Radana Grgića, Dragu Jakića, Antu Filipovića i predsjednika takmičarske ekipe Ivana Perku.Nakon održanog takmičenja i proglašenja pobjednika, kojima su uručene odgovarajuće medalje, diplome i pehari ribolovci su nastavili druženje uz tradicionalnu riblju čorbu./Š.G./
 

preuzeto sa www.zivinice.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.