“Četa mala ali odabrana” – uspjeh članova udruženja “Bistro” u Sidneyu

Dana 26/27 juna 2010.održano je takmičenje Sydney Metro Divizije pod nazivom George & Joan Pratt Rock Championships. Tema takmičenja je lov ribe sa kamenitih obala na širem podrucju Sydneya. Klub “Bistro” reprezentovala su dva seniorska, jedan juniorski i jedan sabjuniorski tim. I ovaj put ostvareni su odlični rezultati.

“A” tim  ABiHFC “Bistro” osvojio je drugo mjesto iza South Sydney AFA kluba i u ukupnoj konkurenciji je trenutno na drugoj poziciji sa velikom šansom da u posljednjem takmičenju koje će se održati u oktobru dođe do prvog mjesta. U konkurenciji seniora Fikret Frenk Kotorić osvojio je treće mjesto sa minimalnom razlikom od prvoplasiranog što mu je već zagarantovalo prvo mjesto u ukupnom plasmanu za ovu sezonu. I pored , prije dva mjeseca, operacije srca Mirsad Bošnjak je uzeo učešće u takmičenju i ponovo ubjedljivo pobijedio u konkurenciji Veterana tako da je sa ovom pobijedom obezbijedio pobijedu u ukupnom plasmanu za ovu sezonu u kategoriji Veterana.

U zenskoj konkurenciji ubjedljiva je bila Šejla Ljubljanac koja je također obezbijedila šampionsku poziciju u kategoriji “ženskog šampiona” za ovu sezonu u SMD. Pobjede su odnijeli i naši juniori i sabjuniori. U konkurenciji za juniore ove godine najbolji u Sydneyu, prije posljednjeg takmičenja,  je Jasmin Ljubljanac a za sabjuniore Šejla Ljubljanac.

Pročitajte i:   Gdje su nestale endemske vrste riba u Livanjskom polju?

Zaista sjajna sezona ribolovaca “Bistra”. “Četa mala ali odabrana”!

Nadamo se da će se slijedeće sezone odazvati veći broj istinskih ribolovaca i uzeti učešće u slijedećoj takmičarskoj sezoni  da se ponovi ovogodišnji uspijeh.

Himzo Ljubljanac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.