“Četa mala ali odabrana” – uspjeh članova udruženja “Bistro” u Sidneyu

Dana 26/27 juna 2010.održano je takmičenje Sydney Metro Divizije pod nazivom George & Joan Pratt Rock Championships. Tema takmičenja je lov ribe sa kamenitih obala na širem podrucju Sydneya. Klub “Bistro” reprezentovala su dva seniorska, jedan juniorski i jedan sabjuniorski tim. I ovaj put ostvareni su odlični rezultati.

“A” tim  ABiHFC “Bistro” osvojio je drugo mjesto iza South Sydney AFA kluba i u ukupnoj konkurenciji je trenutno na drugoj poziciji sa velikom šansom da u posljednjem takmičenju koje će se održati u oktobru dođe do prvog mjesta. U konkurenciji seniora Fikret Frenk Kotorić osvojio je treće mjesto sa minimalnom razlikom od prvoplasiranog što mu je već zagarantovalo prvo mjesto u ukupnom plasmanu za ovu sezonu. I pored , prije dva mjeseca, operacije srca Mirsad Bošnjak je uzeo učešće u takmičenju i ponovo ubjedljivo pobijedio u konkurenciji Veterana tako da je sa ovom pobijedom obezbijedio pobijedu u ukupnom plasmanu za ovu sezonu u kategoriji Veterana.

U zenskoj konkurenciji ubjedljiva je bila Šejla Ljubljanac koja je također obezbijedila šampionsku poziciju u kategoriji “ženskog šampiona” za ovu sezonu u SMD. Pobjede su odnijeli i naši juniori i sabjuniori. U konkurenciji za juniore ove godine najbolji u Sydneyu, prije posljednjeg takmičenja,  je Jasmin Ljubljanac a za sabjuniore Šejla Ljubljanac.

Pročitajte i:   Na jezeru Retencija održan „Feeder Cup 2022“: Takmičenje i otvorenje ribolova

Zaista sjajna sezona ribolovaca “Bistra”. “Četa mala ali odabrana”!

Nadamo se da će se slijedeće sezone odazvati veći broj istinskih ribolovaca i uzeti učešće u slijedećoj takmičarskoj sezoni  da se ponovi ovogodišnji uspijeh.

Himzo Ljubljanac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.