Som kapitalac doplivao mu vodenim valom u dvorište

Vodeni val u Hrvatsku je stigao u petak ujutro. Do nedjelje bi trebao proći kroz Hrvatsku. U dvorište Denisa Francuzevića doplivao je som od 30 kg
Vodeni val, koji je u petak prije podne počeo stizati u Hrvatsku iz Mađarske, poplavio je dvorište Denisa Francuzevića u Batini. Ipak, dio štete pokrit će ulovom vrijednim 1500 kuna, javlja RTL. Do kuće mu je doplivao som težak oko 30 kilograma. U Batini, gdje je vodostaj najviši, kasno poslijepodne razina Dunava počela je padati. Dunav u ovom trenutku u Hrvatsku ulazi silinom od 8.000 kubnih metara u sekundi i to će trajati sve do nedjelje, kada bi val trebao izaći iz Hrvatske.
Vodostaj kod Batine jutros je dosegnuo 734 centimetara, što je šezdesetak centimetara manje od visine postavljenoga nasipa.
Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda Osijek, obavijestio je kako su
poduzeli sve potrebne mjere te da su spremni za val. Napomenuo je kako će se situacija u potpunosti smiriti tek za 15 dana, kada se tlo osuši. Vodeni val nakon Batine ide prema Vukovaru i Iloku. Plovidba Dunavom zabranjena je do ponedjeljka. Batinu je obišao i potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić. Rekao je da vjeruje kako neće biti većih šteta. Bude li nepredviđenih događaja, pripremljene su dodatne vreće s pijeskom, a u pripremi je i 2500 hrvatskih vojnika, dodaje. Na novinarski upit je li se razgovaralo o šteti od poplave te je li Vlada osigurala novac za odštetu, Pankretić je kazao da treba pričekati da povjerenstva završe svoj posao.
Pročitajte i:   Još desetak dana do početka 18. 'Potrage za kraljicom Une'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.