Otvoren mušičarski revir u Visokom

Da je razvoj mušičarenja u ekspanziji dokazuju svakodnevno novi mušičarski reviri.
Ako ovih dana posjetite Visoko, na fasadi ribarskog doma Visoko upozorit će vas tabla da je samo par metara od vas u funkciji novootvoreni mušičarski revir “Visoko” na rijeci Fojnici.
Naime, 11.07. 2010., u 10:00 sati,  svečano, kako je to običaj kod nas, uz prisurtvo  zvaničnika iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – ministrice Mirzete Džonlagic, predstavnika Prevent Legther gosp. Admira Pejkasića, Sidika Uzunovica, predstavnika SRS BiH,  predsjednik ovog vrlo agilnog društva Halim Ganić,  otvorio je, zajedno sa gostima  mušičarski  revir “Visoko”.
Na svečanosti su bili prisutni gosti iz gotovo svih većih društava, reprezentativci bivši i sadašnji Ćehajić, Fehtagic, Kalušić , Djukić, te gosti iz Sanskog Mosta, Sarajeva , Busovače, Novog Sada, Šipova, Breze, Travnika, Novog Travnika, Istočnog Sarajeva, Kiseljaka  itd.
Upriličen je slobodni ribolov za sve goste. Bila je to revija slobodnog ribolova, opuštanja i druženja gdje su se mnogi divili Marinku iz Busovače kada je samo za 15 minuta
ulovio jednu “žujku” od 4 kg, a zatim “kalifu ” od 5 kg.(ove velike  su ubačene radi gledaoca i atrakcije)
Što reći o reviru. Nalazi se na izlazu iz Visokog prema Kiseljaku uz ribarski dom. Ako zelite da oprobate svoje umijeće, da ulovite velike primjerke potocare, mladice, lipljana, kalife – dodjite u Visoko.
Informacije možete dobiti u SRD Visoko  na tellefon 061 /816-088  kod Upravnika revira ADNANA DJAFICA  E-mail: ado_20x@yahoo.com
Na kraju moj osobni zaključak:
NAPREDUJEMO U SVAKOM POGLEDU….
Marcel Kučinski


Pročitajte i:   Sretno Badnje veče i čestit Božić!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.