Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Ribarskim problemima nema kraja

(Vijest iz juna mjeseca)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije danas se oglasilo priopćenjem za javnost u kojem navode kako su zaprimili prijave od strane UŠR „JUG 2009“, kao korisnika ribolovnog područja za administrativnu zonu grada Mostara, kako se neodgovorni pojedinci – neovlaštene osobe kreću obalama rijeke Neretve i svojim izjavama dovode u zabludu športske ribolovce koji love ribu na navedenom području.
U svezi s tim, a povodom zahtjeva i obavijesti od strane udruženja športskih ribolovaca: UŠR „JUG 2009“, SR „BISTRO“ i USR „BLAGAJ“ o nezakonitom ometanju športskog ribolova na vodama ribolovne zone Mostar dužni smo informirati javnost o stvarnom stanju kada je u pitanju korištenje navedenih voda:
Odlukom o ustupanju dijela ribolovnog područja – ribolovna zona Mostar, u administrativnim granicama Grada Mostara, privremeno pravo korištenja (do 31.12.2010. godine) dobila je
Udruga športskih ribolovaca „JUG 2009“, a na temelju sporazuma s USR „BLAGAJ“ i SR“BISTRO“, time su jedino te tri udruge stekle pravo izdavanja i distribucije ribolovnih dozvola za ribolovce koji se bave športskim ribolovom na području Grada Mostara, navode iz ovog Ministarstva.
Koristimo priliku da upozorimo sve športske ribolovce, koje nadležna poljoprivredna inspekcija i ribočuvari zateknu bez ribolovnih dozvola, kako će zbog neposjedovanja ribolovne dozvole protiv njih biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih prijava kod nadležnog suda.
Podsjećamo, kako športski ribolovci koji se bave športskim ribolovom na području grada Mostara, mogu biti članovi jedne ili više udruga športskih ribolovaca, dok ribolovnu dozvolu mogu izdavati samo korisnici voda ribolovne zone Mostar.
Molimo javnost i sve zainteresirane građane da ne nasjedaju raznim dezinformacijama, te da poštuju zakonske propise, kako bi se uveo red u ovu oblast i omogućilo športskim ribolovcima ribariti na svim vodama Grada Mostara s jednom ribolovnom dozvolom (a ne s tri dozvole kao do sada).“

Pročitajte i:   Ekolozi u misiji zaštite Gornje Neretve: 300 čuda prirode ili 7 malih elektrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.