R.K. “Bistro” Sydney – Aktivnosti kluba

Bistro prijatelji!
Prošli vikend (09. i 10.10.2010.),održano je takmičenje ribarskog kluba “Bistro” Sydney sa ciljnom ribom “flethed”.
Najuspješniji i trenutni lider na tabeli je Ivan Pacek (na slikama).
Čestitke pobjedniku kao i svim učesnicima takmičenja.
Istog dana smo dobili nekoliko novih članova kluba za SMD-ju.Posebno ističemo pojačanje za ženski tim za sljedeću sezonu.
Pored ovogodišnjeg pobjednika u ženskoj konkurenciji SMD-je, Šejle Ljubljanac,imamo novu članicu Sonju Pacek,iskusnog ribolovca.Nakon vaganja ribe, ovog puta uz ćevape, održan je

sastanak kluba na kome su formirana dva tima RK “Bistro” za sljedeće, posljednje i najvažnije takmičenje kluba u Sydney Metro Diviziji pod nazivom “Open Comp” koje će se održati u  nedelju 24.10.2010. godine sa početkom u 05:00 h, a trajat će do 13:00 h.Vaganje će se obaviti u prostorijama  St George ribarskog kluba u 15:00 sati.
“A” tim će nastupiti u sastavu: Mirsad Bošnjak, Fikret Kolarić, Ivan Pacek i Hazim Ljubljanac te “B” tim u sastavu Elvis i Ermin Beširević, Senad Škiljo i Esad Tukić.Naši takmičari će pokušati uloviti što više ribe i sa trenutnog drugog mjesta doći do pobijedničkog postolja u seniorskoj konkurenciji (računa se šest najboljih rezultata pojedinaca od svih timova).
Na ovom takmičenju neće biti sabjuniorskog, juniorskog i ženskog tima pošto su zvanično već osvojili prva mjesta u navedenim kategorijama.
Klub će se koncentrisati na seniorske timove da pokusaju dati maksimum i prvi put u historiji kluba doći do pobjedničkog postolja.
Buduće aktivnosti našeg kluba su sljedeće:
20.11.2010. – Klupsko takmičenje, ciljna riba “Traveli”.
27.11.2010. – Prezentaciona noć Sydney Metropoliten Divizije u kuglaškom klubu Marubra
04.12.2010. – Klupsko takmičenje, ciljna riba “Vajting”,
11.12.2010. – Prezentaciona-ribarska noć kluba “Bistro” (O tačnom datumu,vremenu i mjestu bit ćete na vrijeme informisani)

Pročitajte i:   Kralj otrova curi iz mostarske deponije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.