Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

S.R.D.”Zalomka”, Nevesinje – Reagovanje na komentar u vijestima

Nedavno, na jednoj foto-reportaže sa jezera Smoluća, pojavio se komantar posjetioca sa nadmikom “Nedo” u kojem iznosi optužbe na rad ribočuvarske službe S.R.D. “Zalomka” iz Nevesinja, te na ponašanje članova Upravnog odbora istog Udruženja. Reagovanje potpisuje predsjednik S.R.D. “Zalomka”, gospodin Slaviša Glogovac.

Komentar glasi:

nedo, 4. Septembar 2010.:
bistro šaranđijama SAMO DA VAM UKRATKO ISPRIČAM ŠTA MI SE DESILO U NEVESINJU DANA 3-9 JA I MOJA 3 PRIJATELJA BILI SMO U LOVU NA ŠARANA A LOVO ČUVAR JE MOGA PRIJATELJA ZVAO SA DRUGE STRANE JEZERA DA DOPLIVA DO NJEGA I DA DONESE OSOBNE I DA PLATI DOZVOLE ON JE TO ODBIO I REKAO MU DA ON DOĐE KOD NAS ON JE POZVAO POLICIJU I PRESJEDNIKA RD TO JEST-SLAVIŠU GLOGOVCA IONI SU IZLETILI IZ AUTA KAO KAUBOJI POČELI SU PSOVAT I VRIJEĐAT I UZELI NAM SVU OPREMU U VRIJEDNOSTI OKO 3 TISUČE KM A POLICIJA NIJE NA TO NIKAKO REAGOVALA I REKLI SU NAM DA SMO NA NJIOVOM TERENU I DA MOGU DA RADE ŠTA OČE PA VI PROSUDITE O IĐENJU U TAJ GRAD POZDRAV

Reagovanje predsjednika S.R.D. “Zalomka”, gosp. Slaviše Glogovca

Jako mi je drago što sam uz pomoć prijatelja našao ovaj komentar gosp. Neđa (Nedeljko Božić). Iako sam u zadnje vrijeme jako zauzet i nemam baš vremena za davanje komentara kao ni za saradnju sa portalom Bistro BiH (što će se uskoro, nadam se, promeniti) ipak moram da odgovorim na laži koje se ovdje iznose na moje lično ime i na ime S.R.D. ”Zalomka” Nevesinje.
Ja, Glogovac Slaviša, predsjednik S.R.D. ”ZALOMKA” Nevesinje mogu da kažem sledeće:
Dana 03.09.2010.godine, obavješten sam od strane ribočuvara S.R.D. ”Zalomka” Nevesinje da se na jezeru Alagovac nalazi skupina ribolovaca koja je odbila da na poziv ribočuvara pristane čamcem na obalu (po Zakonu o ribarstvu ribočuvar ima pravo da pozove ribara koji se nalazi na čamcu ili nekom drugom plovilu da pristane uz obalu), takođe sam obavješten da nakon što je ribočuvar sa vozilom došao do te skupine isti su odbili da daju na uvid lične (osobne) karte kao i da plate dnevne dozvole koje su dužni bili kupiti ukoliko su željeli na našim vodama obavljati sportski ribolov.
Trebam li napomenuti da su ova četvorica nazovi ribolovaca na naše vode došli nenajavljeni, da su bili dužni kupiti ribolovne dozvole pa tek onda izaći na naše vode a da ne pominjem njihovo drsko, bezobrazno i bahato ponašanje kao ni pretnje koje su uputili ribočuvaru?
Tačno je da je ribočuvar pozvao pripadnike P.S. Nevesinje jer kao službeno lice nije mogao obaviti posao za koji je plaćen jer je u tome spriječen od gore pomenute četvorice takozvanih sportskih ribolovaca (ometanje službenog lica u vršenju službenih poslova- Zakon o JRiM), takođe je tačno da je pozvao mene lično i ostalu trojicu ribočuvara koji su zajedno sa mnom došli na lice mjesta.
Notorna je laž da je ribočuvar pozvao bilo koga od njih da pliva, bili su na čamcu (koji je oduzet uz uredno izdatu potvrdu), notorna je laž da su vrijeđani jer sve se odigralo uz prisustvo policije o čemu postoji službena zabilješka policajaca P.S. Nevesinje, i jedino od gore svega što je istina je to da su navedeni nazovi ribari bili na ribolovnim vodama kojim gazduje naše S.R.D.
Što se tiče opreme koja im je oduzeta (u čiju procenu vrednosti neću da se upuštam-  ima ko je za to zadužen) za svaki dio opreme, pa i najsitniji, uredno im je izdata potvrda o oduzimanju, jedan primjerak dat je gospodi, drugi vodoprivrednom opštinskom inspektoru, a treći se nalazi u prostorijama S.R.D.”Zalomka” Nevesinje gdje se nalazi i oduzeta oprema do okončanja slučaja.
Istina je, takođe, da je vodoprivredni inspektor gospodi ponudio da plate mandatnu kaznu na licu mjesta u visini od 300 KM po osobi ili da slučaj preda nadležnom sudu.
Takođe je istina da je navedeni gospodin Neđo zvao lično mene na telefon i nudio mi da se uz jelo i piće nagodimo, tj. da im se vrati oprema i kazna zaboravi što sam naravno odbio…
Istina je i da je gospodin Neđo zvao opštinskog vodoprivrednog inspektora i njemu nudio istu nagodbu što je i ovaj odbio…
Istina je da su gospodin Neđo i njegovi prijatelji prijetili našem ribočuvaru riječima “Bojaćeš se ti svoje sjenke kada siđeš dole (misleći na Mostar valjda) i psujući mu m…u?!
Pa mogu da poručim ovim putem gospodi da sam ja lično u Mostaru svaki dan kao i naši ribočuvari i da u tom gradu imamo dosta dragih prijatelja o čemu oni mogu svjedočiti ne moramo mi….
Istina je da je S.R.D.”Zalomka” Nevesinje ove godine (bar do sada) izdala preko 200 dnevnih dozvola sportskim ribolovcima (mahom iz zapadne Hercegovine) i niko nije imao bilo kakvih problema niti smo mi kao društvo imali problema sa bilo kim osim sa gospodinom Neđom i njegovom svitom!
Pa recite, dragi prijatelji, da li nama trebaju takvi, nazovi, ribolovci kao što su Neđo i njegova trojica prijatelja?
Nama ne trebaju!
Jer mi naše vode štitimo i u njih sve ulažemo..
SVI OSTALI ISKRENI PRIJATELJI SPORTSKOG RIBOLOVA KOD NAS SU DOBRO DOŠLI!!!
POZDRAV SVIMA I BISTRO!!!

Pročitajte i:   Poziv na Jadransko podunavski kup u disciplini 'mušičarenje' - Crna Gora

2 thoughts on “S.R.D.”Zalomka”, Nevesinje – Reagovanje na komentar u vijestima

  • Lično mislim da je ovo što Slaviša iznosi tačno. Slavišu iz USR “Zalomka” znam i oni su kod nas već 3 godine redovni na našem KUP takmičenju, a mi na njihovom i nikad nije bilo ni najmanjeg ekscesa. Slaviša pogotovo, a i svi ostali takmičari su krajnje korektni i normalni ljudi. Sumnjam da bi bez razloga reagovali grubo kao što Neđo i ekipa navode. Slaviša prijatelju, srdačan pozdrav iz prijateljske Jablanice i BISTRO!!

  • Pozdrav Slaviši i ostalim korektnim momcima iz Nevesinja.
    Jedva čekam ljeto i ribolov u Nevesinju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.