EkologijaIz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Poziv na predstavljanje projekta “Ribarska oaza Lađenica”

Sarajevski kanton, Grad Sarajevo kao urbani prostor i pored relativno velikog broja rijeka i značajnog broja članova udruženja sportskih ribolovaca nema organizovanog uređenog prostora uz neki vodotok za bavljenje ribolovom kao hobijem, rekreacijom i u sportsko-takmičarskom obliku.
Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo-1906” dobilo je na korištenje vode u IV ribolovnoj zoni, od strane Kantonalnog Ministarstva Privrede u čijem je sastavu i lokacija staro korito rijeke Bosne u naselju Dobroševići-Lađenica.
Pomenuta lokacija je nastala izgradnjom “Kinete” (novo korito rijeke Bosne) kao sastavni dio stalne regulacije korita rijeke Bosna i trase nove gradske saobraćajne zaobilaznice.
Voljom i ljubavlju prema sportskom ribolovu i zaštiti čovjekove okoline članovi USR “Sarajevo-1906” su uradili ekološki Projekat «Čišćenje i revitalizacija starog korita rijeke Bosne u Dobroševićima i izgradnja rekreaciono takmičarske staze» ovaj projekat predstavlja izraz da se ova zona u dužini od oko 400 m koja trenutno predstavlja ruglo Grada, pretvara u jedan divan ekološki objekat kao ribarsko takmičarska staza sa potrebnim pratećim sadržajima.
Naše udruženje uz pomoć šire društveno političke zajednice želi izgraditi certificiranu takmičarsku stazu za održavanje takmičenja u sportskom ribolovu svih kategorija (invalidna lica, paraplegičari, seniori, juniori, žene  te djeca svih uzrasta kao i mala škola ribolova).
Zvanično predstavljanje tog našeg projekta za koji smo dobili usmenu podršku mnogih struktura našeg društva predviđeno je u srijedu 27.10.2010.godine u 18 sati u prostorijama Udruženja ulica Antuna Hangija bb (zanatski centar) na koševskom Brdu kod skladišnog prostora Robot komerca.
Molimo Vas da medijski propratite ovaj događaj, za koji nam je potrebna i vaša podrška sa kojom čemo sigurni smo izvršiti pritisak na vlast da građani uzmu više učešća u donošenju odluka koje su vezane za zaštitu voda i ekologiju.
Sve dodatne informacije možete dobiti kod predsjednika udruženja na tel: 061/ 134-792.
S poštovanjem!
Predsjednik
Miroslav Misita

Pročitajte i:   Obavještenje: Promjena termina održavanja Prve lige SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.