Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Australian BiH Fishing Club “Bistro” Sydney

Na prezentacionoj noći Sydney Metro Divizije, održane dana 20.11.2010. godine u prostorijama Maroubra Bowling Clab, bilo je sve u znaku našeg ribarskog kluba “Bistro” Sydney.
Naša Sydney Metro Divizija u ukupnom plasmanu u NSW osvojila je drugo mjesto, a značajan doprinos ostvarenju tog rezultata dali su i naši članovi.
Mada neočekivano, kako za sve klubove u Sydney Metro diviziji tako i za sami klub, zahvaljujući nekolicini upornih i hrabrih članova našeg kluba, ostvaren je najveći uspjeh kluba u njegovoj sedmogodišnjoj historiji postojanja.
Ovogodišnju sezonu trijumfalno je završio seniorski, juniorski i sabjuniorski tim.
Najbolji ribar je senior Fikret Kolarić, najbolji veteran Mirsad Bošnjak, najbolji junior Jasmin Ljubljanac i dvostruka kruna u sabjuniorskoj i ženskoj konkurenciji Šejla Ljubljanac.
Ovim pobjedama, dobivši najviše ocjene i pohvale od najvišeg rukovodstva Sydney metro Divizije i samog predsjednika Mr. Paula Cooper-a, naš klub je priznat kao
ozbiljan i visoko respektovan klub u Sydneyu.
Na taj način se i BiH zajednica u Sydneyu gleda kroz drugu, višu prizmu, barem među ribolovcima Sydneya a i šire.
Nakon ove prezentacione noći stvari se umnogome mijenjaju u pozitivnom smjeru.
Na žalost, neki pojedinci, i izvan kluba, ali i neki naši članovi,  taj veličanstveni uspjeh kluba nastoje umanjiti ili dovesti u pitanje, te svojim djelovanjem i mišljenjima sputavaju dalji pozitivni pomak kluba.
Klub će nastojati, njegove pozitivne snage, i u slijedećoj sezoni dostojanstveno reprezentovati i sebe, i klub, a i našu zajednicu u cijelini, te makar djelimično ponoviti  ovogodišnji potpuni trijumf.Nadamo se da ćemo uskoro doći i do konačnog rješenja klupskih prostorija koje još uvijek nemamo.
Ovaj naš najveći uspijeh neka bude poklon našoj domovini Bosni i Hercegovini povodom Dana Državnosti u svrhu njene promocije u Sydney-u, NSW i Australiji.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.