“Ribarska oaza” Lađenica – Velika pomoć KJKP “Rad”

Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” nastavlja aktivnosti na animiranju svih nadležnih koji mogu doprinijeti realizaciji nedavno prezentiranog projekta “Ribarska oaza” Lađenica, te i onih od kojih zavisi realizacija.
Od prvih koji su reagovali i dali izuzetan doprinos su rukovodstvo i uposlenici KJKP “Rad” iz Sarajeva.Nakon prezentacije projekta gdje su prikazane slike novonastalih deponija na meandru, Uprava KJKP “Rad” je na teren poslala svoje inspektore koji su otkrili krivce za odlaganje toksičnog otpada iz štamparije.Nakon toga, uposlenici i mehanizacija istog preduzeća su očistili kompletan priobalni pojas meandra i izvučen je sav dostupan otpad.
Zbog visokog vodostaja meandra, nešto smeća je ostalo pod vodom, no iz KJKP “Rad” je obećana još jedan akcija mehanizacije nakon pada vodostaja.
Isto tako, područje meandera će od sada biti pod stalnim nadzorom inspektora KJKP “Rad” u svrhu sprečavanja novih odlaganja smeća.
Članovi Upravnog odbora i svi članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” se zahvaljuju rukovodiocima KJKP “Rad” što su prepoznali vrijednost projekta i prvi reagovali te spasili daljnju devastaciju meandra.
U preiodu nakon održavanja prezentacije projekta, članovi Upravnog odbora su imali još nekoliko gostovanja na Kantonalnoj i Federalnoj televiziji.Prezentacija projekta je uporedo bila i na BH Radio1, u Dnevnom avazu i na više jako posjećenih web portala (E-kapija, MojPortal, Bljesak.Info, MojeVijesti, Sutra.Ba, Ilidža.info,…).

Pročitajte i:   Završena četiri kola Premijer lige BiH u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom

One thought on ““Ribarska oaza” Lađenica – Velika pomoć KJKP “Rad”

  • 22. Novembra 2010. at 19:08
    Permalink

    Šteta što nemamo više ovakvih preduzeća koja su spremna pomoći da nam okolina bude čista. U ime velikog broja ribolovaca i ljubitelja prirode i ja im se najiskrenije zahvaljujem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.