Poribljavanje jezera Smoluća kapitalnim ribama

U petak, 17. 12 2010. godine,  izvršeno je jesenje poribljavanje jezera Smoluća kapitalnom ribom.
Ovom prilikom, u jezero je ubačeno 35 riba kilaže od 5 do 15 kilograma, što skupa sa prethodnim poribljavanjima kapitalnim ribama iznosi preko 50 komada šarana – kapitalaca.
Sljedeće poribljavanje je najavljeno na proljeće sa istom ili većom količinom riba.
U nastavku vijesti pogledajte slike i video klip koji su snimljeni tokom ove akcije poribljavanja.
Kako reče kolega Ado sa foruma a poslije učešća u ovoj akciji –
“Ko će sada iščekati proljeće i sljedeću sezonu?”

httpv://www.youtube.com/watch?v=n_XSEdalRP0

Pročitajte i:   Načelnik opštine Tešanj najavio 'nagradnu igru' za zagađivače prirode

9 thoughts on “Poribljavanje jezera Smoluća kapitalnim ribama

  • 21. Decembra 2010. at 15:30
    Permalink

    Otkad su sarani od nekih 6 kg kapitalni primjerci?
    Pri tome, jako neprofesionalno izvedeno poribljavanje! Ako 10 riba od ovih sto su pustene u vodu ostane zivo bice super. Veliki sok koji su sasvim sigurno dozivjele prilikom pustanja u vodu koja na sebi ima ledeni omotac i cija je stepenaza sasvim sigurno ispod 5 stepeni zagarantovano ce doprinijeti tome da ove ribe, neke od njih, uginu i prije nego vide proljece na ovom jezeru.
    Isto tako zadrzavanje riba po ovakvom minusu van vode radi slikanja je ravno dnu dna. Vidi se da ovdje na slikama niko racuna ne vodi o ribama i njihovim skrgama koje najprije stradaju na minusima.
    O tome da li je ovo bilo uspjesno poribljavanje tek vrijeme treba da kaze i pokaze.

  • 21. Decembra 2010. at 16:27
    Permalink

    Svaka cast na poribljavanju , sve sto treba da se kaze slike su vec rekle.
    Novim ribama zelim dobrodoslicu i dugi i zdravi zivot u smolukom jezeru i nadam se da ce se supijeti priagoditi i prezivjeti zimu.
    Bistro Smoluca, bistro BiH

  • 21. Decembra 2010. at 17:52
    Permalink

    svaka cast ekipi. E bas mi je krivo sto nisam prisustvovao poribljavanju. Jedva cekam novu sezonu da se malo opustim u ovoj oazi. Jezero je extra ribe ima i previse. Novim ribama zelim dobrodoslicu i da se slikamo u proljece zajedno :)…gazda edo je super ulaze u jezero non stop. Napraviti ce on pravu carp oauzu u smolucoj….bistro svim ribarima u bih i neka navrate na ovo jezero jer je jedinstveno u bih. Bistro bih….:)

  • 21. Decembra 2010. at 22:39
    Permalink

    Bravo za akciju, samo tako….cudno je sto ne mozes ugoditi ljudima nikada….prvo se popljuje bilo sta a onda kaze vrijeme ce pokazati jel uspjesno il nije…pa sacekaj sa komentarima onda da vrijeme kaze jel za popljuvat il nije…

  • 22. Decembra 2010. at 15:47
    Permalink

    Ado care svaka cast pozdravljamo ovu akciju iz hr i vidimo se na proljece!!!!!

  • 22. Decembra 2010. at 16:08
    Permalink

    Haska sve ce ove ribe preziviti nije ovo prvo poribljavanje sarana zimi. Ko je lovio sarane zimi zna da njima kratki boravak na obali uopste nesmeta. Svaka cast za poribljavanje izuzetno lijepe ribe u super kondiciji. Bravo

  • 23. Decembra 2010. at 13:16
    Permalink

    Haska druze kao prvo poribljeno je i ribama do cak 21.50 kg a onih izmedju 10-18kg ima sigurno 20 komada ubacenih od pocetka sezone a sto se tice ovih riba od 6kg one su spasene iz jednog privatnog ribnjaka kojeg je covjek htio da isprazni pa smo mi te ribe spasili sigurne smrti, dan prije nego sto smo saznali uopste za ovaj ribnjak taj covjek je prodao ribu od tacno 27 kg u šnicle, steta sto smo zakasnili ali sta je tu je, a ti ako si istinski zaljubljenik u ribolov bit ce ti drago cuti da uopste neko vrsi poribljavanje pa “makar” i tom sitnom ribom od 6kg.pozz i bistro

  • 23. Decembra 2010. at 13:22
    Permalink

    Mario svakako dobrodosao, ako treba nekih informacija u vezi jezera slobodno pitaj, pa se vidimo u proljece.bistrooo

  • 25. Decembra 2010. at 23:08
    Permalink

    bravo, svaka cast, nemojte se vise obazirati na negativne komentare. Ja uvijek kazem ko moze bolje BUJRUM….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.