Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana godišnja Skupština S.R.D. Novi Travnik

Dana 24.02.2011 godine u Sali općine Novi Travnik održana je Godišnja izvještajna Skupština sportsko ribolovnog društva Novi Travnik.
Usvojen je Izvještaj o radu, Finanscijski izvještaj, te Izvještaj Nadzornog odbora.
Sportsko ribolovno društvo Novi Travnik u 2010 godini ostvarilo je večinu svojih programskih zadataka. Izvršena su tokom 2010 godine 3 poribljavanja. Iako brojno malo društvo, na takmičarskom planu postigniti su odlični rezultati.
Osvojeno je ekipno prvo mjesto na KUP-u Bugojna u plovku, 10 mjesto na prvenstvu Federacije ekipno u Fly Fishingu. Dva člana ovog društva učestvovala su na Evropskom prvenstvu u mušičarenju i dala doprinos uspijehu prvenstva, a jedan član društva bio sa reprezentacijom BiH na svjetskom mušičarskom prvenstvu u Poljskoj.
Doprinos članovi ovog društva dali su u radu Kantonalnog sportsko ribolovog saveza( SBK), Saveza Federacije BiH i SRS BiH kako kroz sudijsku tako i takmičarsku komisiju, a član ovog društva Marcel Kučinski proglašen je za
najboleg sportskog radnika u općini Novi Travnik,a od Ministarstva sporta SBK i Sportskog saveza SBK dobio je Zlatnu plaketu za doprinos u razvoju sporta u SBK.
Sve obaveze društvo je izvršilo, kako prema koncesionom ugovoru za korištenje voda, Kantonalnom i Federalnom savezu,plačena riba za poribljavanje u 2011 godini, te je na kraju godine zabilježen je pozitivan finansijski efekat sa ostatkom sredstava 2.694 KM koja su prenesena za rad u 2011. godini.
Na kraju rada Skupštine usvojen je Plan i Program rada za 2011. godinu.
Otvorenje sezone i tradicinalni sastanci uz rijeke su 26.02.2011 (nedjelja)
BISTRO!!!
UPRAVNI ODBOR SRD NOVI TRAVNIK

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

3 thoughts on “Održana godišnja Skupština S.R.D. Novi Travnik

  • Ne znam čija je greška ali mislim da 26.2. nije nedjelja.Bistro.

  • Samo tako nastaviti bez obzira na neke diskusije koje su se vodile na skupstini BISTROOO

  • ajkula

    Ma da,kako da ne,sve je proslo u ”savrsenom redu” kad se prozivaju ribolovci koji redovno placaju clansku kartu i sve po pravilima rade,koji imaju oko 40 i vise godina iskustva po pitanju ribolova,a pojedinci koji su ‘clanovi’ tek nekih 4-5 godina,a od toga jednu sezonu uplate clansku kartu,a drugu ne,a redovno love kao da imaju dozvolu-oni se ne prozivaju,oni su najpametniji i samo gledaju kako ce pare od odstete ‘maketi’ na stranu,a ne poribiti kao sto pricaju!Cast izuzecima,ali ovo ostalo je da Bog sacuva! BISTRO pravim ribolovcima Novog Travnika!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.