Iz svijetaNajnovije vijesti

Ribar se izvukao iz čeljusti najvećeg gmaza na svijetu

Berstou se odbranio tako što se grčevito držao za grane mangrove i pozivao u pomoć, a njegove povike čuo je jedan ribar u obližnjem pabu i dotrčao da ga spase.

Jedan ribar iz savezne australijske države Kvinslend preživeo je napad estuarskog krokodila, najvećeg živog gmizavca na svetu, i sada se oporavlja u bolnici. Policija je saopštila da je Tod Berstou (28) ribario u blizini grada Vejpa na severu Kvinslenda, kada se na njega ustremio krokodil od četiri metra i odgrizao mu prst na ruci, a zatim ga ščepao za noge.

Berstou se odbranio tako što se grčevito držao za grane mangrove i pozivao u pomoć, a njegove povike čuo je jedan ribar u obližnjem pabu i dotrčao da ga spase. Spasilac je krokodila udarao velikom granom drveta sve dok životinja nije odustala od napada i nestala u vodi.

Berstrou je zadobio prelom obje noge, iščašenje nekoliko zglobova i nekoliko rana od ujeda, ali nijedna od ovih povreda nije opasna po život.

Nadzornici zaduženi za održavanje i zaštitu prirode u zalivu Karpenterija, gdje se incident dogodio, rekli su da će sprovesti potragu za krokodilom i pokušati da ga uklone iz divljine.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

Estuarski krokodil je rijetka vrsta koja živi u vodama jugoistočne Azije i severne Australije. Odrasli mužjaci su u proseku dugi oko pet metara, a teški oko 770 kilograma, dok su ženke duplo manje. U Australiji slanovodni krokodili godišnje usmrte dvije osobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.