Najnovije vijestiTehnike i pribor

Lukavački sajam turizma – LIST od 5.do 7. maja

Lukavački sajam turizma – LIST , jedini sajam ove vrste u BiH i centralni turistički događaj bh.turizma, bit će održan  od 5. do 7. maja, a  zemlja partner  je Crna Gora.
Na 2.000 metara kvadratnih  zatvorenog i 1.000 metara kvadratnih otvorenog sajamskog prostora do sada je potvrđen dolazak oko 150 izlagača  iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Njemačke, Turske, Makedonije, BiH,  a još se čeka potvrda učešća od izlagača iz Albanije, Indonezije i Indije.
Sudjelovanje na ovakvom sajmu kvalitetna je osnova za sticanje novih kontakata i razmjenu novih ideja,  kao i za globalni pristup turističkom tržištu i ciljanom marketingu prema domaćim turističkim destinacijama. Cilj nam je promovirati bh. turistički potencijal i afirmirati autentičnost i autohtonost domaćih turističkih proizvoda“, izjavio je Izet Nuhanović, direktor lukavačkog sajma.
Pored izložbenog dijela, sajam će obogatiti sada već tradicionalni prateći sadržaji:
prezentacija gastro ponude BiH (Festival hrane i pića), gdje udruženja žena, hoteli i restorani predstavljaju kulinarske specijalitete svojih krajeva i na taj način čuvaju od zaborava stara bosanskohercegovačka jela i pića,  takmičenje ugostiteljsko – turističkih škola, koje iz godine u godinu privlači sve veći broj takmičara, brojni seminari i stručna predavanja iz turizma i bliskih djelatnosti.
Tu su i  sportska takmičenja ( kajakaške utrke, prezentacija ronilačkog sporta, sportski ribolov, itd.)  te  bogat kulturno-zabavni program.
Lukavački sajam se i ove godine  održava pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva okoliša i turizma FBiH, a medijski pokrovitelji sajma su Federalna novinska agencija – FENA, Federalna televizija, medijski koncept „Turizam plus“,  Radio Stari Grad, Radio BH1, RTV Tuzlanskog kantona, RTV Lukavac i drugi.
Na proteklom sajmu,  2010. godine,  prisustvovalo  je 10.000 posjetilaca, a u 2011. očekuje se  oko 15.000 posjetilaca, saopćeno je iz lukavačkog sajma.

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.