Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Potpisani ugovori o ustupanju ribolovnog prava

Ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Vesna Pinjuh potpisala je danas s predstavnicima udruga sportskih ribolovaca “Neretva 1933” iz Mostara, “Rama” iz Prozora-Rame, “Bregave” iz Stoca i “Bjelave” iz Čapljine ugovore o ustupanju ribolovnog prava na dijelu ribolovnog područja općina iz kojih dolaze.
Po riječima ministrice Pinjuh, ugovori su potpisani radi bavljenja sportsko-rekreativnim ribolovom i njima se propisuju obveze kako korisnika tako i davaoca ugovora. Ugovori se izdaju na razdoblje od 10 godina.
Obraćajući se nazočnima predsjednik Vlade HNŽ-a Srećko Boras kazao je kako je Vlada nakon temeljite pripreme zajedno s Ministarstvom poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva donijela Odluku i prihvatila kriterije, nakon čega su pripremljeni ugovori o ustupanju ribolovnog prava.
Natječaj za izdavanje ugovora o ustupanju ribilovnog prava još nije završen u svim općinama HNŽ-a. Nadam se da će uskoro uslijediti potpisivanje ugovora i s općinama Jablanica, Konjic, Ravno i Neum“, kazao je Boras.

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

5 thoughts on “Potpisani ugovori o ustupanju ribolovnog prava

  • Ma nemojte zuriti, vasa “temeljna priprema” traje vec 6 godina otkako je izasao Zakon i obavezao vas da raspisete konkurs za dodjelu voda. Vodama haraju kriminalci, unistavaju sve sto su se udruzenja trudila zadnjih godina da uvedu malo reda sad su pale u vodu. Gospodo, premijeru i ministri (namjerno pisem malim slovom), provozajte se malo na relaciji Mostar- Konjic. Usput svratite u restorane pored M-17 i zatrazite porciju mekousne ili smudja, pa kad se lijepo najedete razmislite otkud ta riba u restoranima ako nema ribogojilista u BiH koje ih uzgaja. Onda kad dodjete do Ostrosca, Ribickog mosta i Celebica stanite i kupite ribe da ponesete kuci pa se opet zapitajte otkud ukradena riba da se prodaje na neuslovnom mjestu i ko ono bi nadlezan da to sankcionise, a kriminalce kazni. Ono malo ovlastenja sto udruzenja imadose da bar vode kontrolisu i kupe mreze oduzeste im jer ste kasno raspisali konkurs. Ako niste znali 1/3 ribolovne sezone 2011. je prosla, a vama se ocito ne zuri niti vas je to briga. Ovo su godine koje su za riblji fond i nas ribolovce uzalud potrosene i otisle u nepovrat zahvaljujuci vama. Bruka i sramota!

  • kovach je sve reko u svom tekstu.bruka i sramota

  • Ovo što su kriminalci u ministarstvu učinili od voda u zadnje dvije godine, osjećaće i naši čukun-čukun unuci

  • Bistro.
    Poznato mi ovo u potpisu Srećko Boras ,da nije slučajno on glavni kocnicar Konjica i Jablanice radi licnih kokosarskih interesa………kako moze primit nepotpunu dokumentaciju famoznog Bećirevica ,a udruženjima tražit dlaku u jajetu i nabijat troškove za koje će osjetit kompletan riblji fond – koji je dat na milost i nemilost uz podršku nerazumnih ljudi.Nije sve u koncesijama ,da su pametni doliko su mogli dobit od prijava od mrezara i ostalih koji se ne pridržavaju propisa.Kako bi nas financijski podržali u procesu zaštite ribljeg fonda.samo žive od danas do sutra (ko cigani)izvinjavam se ciganima oni imaju osjećaj i za druge.Ako ovako nastave ko će uzed koncesije nad praznim vodama jedino becirevic da vad pjesak ili oni koji zagađuju vode da nebi placali kazne zbog zagađenja…….

  • myran-josip pjavac

    Stara poslovica kaže…”Ne izuvaj se prije gaza”..Bistro baš svima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.