Najnovije vijestiTehnike i pribor

Ponuda knjiga o ribolovu

Firma VBZ d.o.o. nam je poslala mail sa ponudom jedne knjige o ribolovu pastrmke, a kad smo već dobili jednu ponudu, onda smo malo pretražili i stranicu ove firma na vbz.hr i pronašli još nekoliko knjiga o ribolovu.Tako ćemo ih predstaviti sve.

Prva je “Tehnike lova na pastrvu”.Na stranici piše:
“Praktična rješenja za ribolov na mušicu iz pera svjetskog ribičkog majstora
Veliki John Goddard nudi vam praktična rješenja za ribolov na mušicu
Britanac John Goddard, jedan od najpriznatijih svjetskih ribičkih stručnjaka, u ovom praktičnom i bogato ilustriranom priručniku nudi nam svoja pedesetogodišnja iskustva s tehnikama lova na pastrvu. Iz njega ćete naučiti bezbroj stvari iz Goddardove perspektive – detalja koje je on naučio na najteži način – uz vodu. Knjiga je vodič kroz osnove ribolova umjetnom mušicom, odnosno tehnike ribolova s obale. Saznajte koji je najbolji pristup lovu na pastrvu u rijekama, jezerima, potocima i stajaćicama, kakav se pribor pritom koristi (suha i mokra mušica te nimfa) te kakve sve postoje tehnike zabacivanja… i još mnogo toga.
John Goddard poznat je kao vrstan majstor kad je riječ o
izradi imitacija mušica. Mnoge od njih koje se danas koriste diljem svijeta osmislio je upravo on (glasoviti Goddardov tular), a u ovoj knjizi nesebično će s nama podijeliti svoja znanja i iskustva. Sve upute i savjeti za izradu popraćeni su preciznim ilustracijama Charlesa Jardinea.
Tehnike lova na pastrvu pomoći će vam da postanete bolji ribič pročitate li i usvojite informacije i savjete koje nudi. Ovo je najbolja knjiga na svijetu o mušičarenju!

Ribolov na moru
Aldo Ivanišević

Knjiga koja nudi odgovor na sva bitna pitanja koja zanimaju ljubitelje ribolova na moru.

Prikazani su načini ribolova svim športskim ribolovnim alatima – štapom s koturom, klasičnom tunjom, panulom i parangalom.

Objašnjeno je sve što je potrebno za njihovu izradu – konstrukcija alata, veličina udica, debljina najlonske uzice, čvorovi.

Detaljno je opisano 25 riba – njihov izgled, način ribolova, mamci itd.

Ribolov – priručnik
Thomas Wayne

Ribolov je omiljena razonoda mnogih ljudi diljem svijeta. bez obzira bavite li se ribolovom cijeli život ili tek želite započeti, ovaj će vam priručnik uvelike pomoći, poučiti vas i zabaviti.

Informativni vodič koji vam prikazuje sve aspekte pecanja, uključujući opremu, mamce, gdje naći različite vrste ribe, što vam je potrebno za ribolov na raznim lokacijama, od riječne obale do ribarenja na moru, vremenske prilike, temperaturu, svjetlost i sigurnost.

Ribolov na moru
Ferran Nico
S obale i iz barke, tehnike, prirodni i umjetni mamci, udice

Sve o tehnici ribolova na moru. Vrste ribolova, oprema, mamci, ilustrirani prikazi najpoznatijih vrsta riba te sve o njihovim navikama u prirodnim staništima. Ribolov, tehnika, oprema, mamci…
MORSKI PREDJELI – Ušća, obale, ribolov na pučini
TEHNIKE RIBOLOVA – Povrazi, ribolov fiksnim štapom, štapom za izbacivanje, na dnu, plovkom, u procjepu, surf-casting, spining na moru, ribolov parangalom i panulom
OPREMA – Stapovi za ribolov panulanjem, ribolov na dnu i izbačajem, fiksnim štapom i štapom bolognese; uzice i predvezi; koturi: s fiksnim bubnjem i multiplikatorski; plovci, udice, olova; odjeća i potrepštine za ribolovca i barku
MAMCI – Crvi i ličinke, rakovi, srdele, rakovice, kruh… umjetni mamci, pastasti mamci i primame
VIŠE OD 40 MORSKIH RIBA NA ILUSTRACIJAMA U BOJI – Iglica, jegulja, lubin, cipal, zubatac, arbun, orada, kovač, sabljara, iverak, grdobina, raža, gof, rumbac, škrpina, tuna, trilja… Svaka je riba predstavljena svojim osobinama, okolišem, ponašanjem, ribolovnom tehnikom i savjetima za kuhanje.

Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

Ribolov – riba, pribor i tehnike
John Bailey

Ribolov je kao slobodna aktivnost dostigao nečuvenu razinu popularnosti, s brojnim poklonicima koji se svake godine priklanjaju ovom sportu. Poštivanje i poznavanje ponašanja ribe igra ključnu ulogu ako se iz bilo kojeg ribolovnog područja želi izvući ono najbolje, a John Bailey je vješto utkao jedinstven spoj prirodoslovne povijesti i praktičnih informacija u ovaj prijeko potreban priručnik u kojemu će ribiči svih razina pronaći točno ono što im treba da bi naučili neku novu vještinu ili poboljšali one koje već poznaju, a sve to je u ovoj začudnoj knjizi.
Ribu lovim od svoje četvrte godine. Jedno od mojih najranijih sjećanja iz doba djetinjstva slika je kako sjedim uz rijeku Temzu u Sonningu sa svojim djedom loveći grgeča i bjelicu štapom od antene i starim drvenim centrepinskim koturom. Voda me oduvijek neodoljivo privlačila. Svaki i najmanji potok predstavljao je izazov za istraživanje. Ni jedan most se nije mogao prijeći bez mog zaustavljanja i zavirivanja te moje nade da ću barem na tren ugledati tajnovite stanovnike vode koja ispod njega protječe.
U ovoj knjizi, koja pruža veliko zadovoljstvo i pregršt informacija, John Bailey tu potragu čini još uspješnijom. Svaki priručnik o rekreativnom sportu ili hobiju nudi poticaj i uzbuđenja, kao i korisne upute, pa to čini i ova knjiga, čak i više od toga – svojim čudesnim slikama i zaraznim entuzijazmom Johnova pisanja. Osim toga, John je jedan od sve rjeđih pisaca koji se ne zadovoljava pukim ispisivanjem stranica s bezbroj tehničkih detalja i podataka o veličini ribe, veličini mamca, veličini olova, uzice i udice, već zapravo piše lijepo o mirnoći okruženja, samim vodama i živom svijetu, flori i fauni….
Sadrži sve aspekte ribolova za sve ribiče – od početnika do stručnjaka. Praktični savjeti i podrška spojeni s iskrenom brigom za ribu i njezin okoliš.

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

Praktični ribolov
Tony Miles,  Martin Ford,  Peter Gatherade
Enciklopedija – Cjelovit vodič o ribolovu na moru i slatkim vodama

Udičarenje je jedan od najpopularnijih sportova u cijelom svijetu koji muškarcima i ženama svih dobi i znanja pruža beskrajne sate zadovoljstva. Ovaj cjeloviti i praktični vodič, kako početnicima tako i onima upućenijima, predstavlja tri glavne ribolovne discipline – sportski ribolov na slatkim vodama, udičarenje na moru i ribolov mušicom na salmonidne ribe – nudeći ribolovcu opširan uvid u ono što se lovi, kako se lovi, različite načine ribolova i najbolja staništa gdje se to može činiti.
“Praktični ribolov – enciklopedija” sadrži slikovni vodič u glavne riblje vrste s kojima se susreće ribolovac, među njima su slatkovodni šaran, klen i mrena, morski luben, raža i skuša, te od salmonidnih riba losos i pastrva. Tu ima korisnih savjeta o raspoznavanju, potencijalnoj veličini, ponašanju i hranidbenim navikama. Opisani su i svi tipovi prirodnih i umjetnih mamaca i varalica kao i najbolje metode njihove uporabe, te korak-po-korak upute o pripremanju mamaca i izradi mušica. Detaljno su opisane različite ribolovne tehnike na slatkim vodama i na moru te ribolov mušicom, a tu je i ribolov plovkom, ribolov “iz ruke”, ribolov “na dnu”, površinski ribolov i ribolov polagaljkom, a zatim ribolov s pješčane plaže, s obale i ribolov iz plovila, a sve je popraćeno cjelovitim dijagramima sistema za ribolov te objašnjenjima o tome kada i gdje primijeniti najprikladniju tehniku. Iščitavanje vode, bilo tekućice ili stajaćice, jezera, rijeke ili akumulacije, jedno je od važnih ribolovnih umijeća; autori, svi vrsni stručnjaci svako na svom polju, govore vam kako se to radi i gdje se može uloviti najbolji plijen.
“Praktični ribolov – enciklopedija” vrlo je važan i informativan priručnik za sve ribiče početnike, a i ostalim ribolovcima pruža veliko zadovoljstvo i mogućnost unapređenja sportskih vještina.

Firma VBZ d.o.o. ima svoje predstavništvo u Sarajevu.
V.B.Z. d.o.o. Sarajevo

Zelenih beretki 8
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

tel: 00387 (0)33 261 685
fax: 00387 (0)33 261 686
e-mail: info@vbz.ba
vbzdoo@bih.net.ba
Kontakt osoba: Dženana Ortaš

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.