EkologijaNajnovije vijesti

Oplanetimo se!!!

Poziv za akciju čišćenja obale jezera Modrac
Centar za ekologiju i energiju, zajedno sa OŠ “Kiseljak“, mještanima i Mjesnom samoupravom Kiseljak, 22. i 23. aprila organizuje akciju čišćenje dijela obale jezera Modrac koje pripada Općini Tuzla.
Prvog dana čišćenja, 22. aprila zajedno sa Centrom za ekologiju i energiju u akciji će učestvovati uposlenici i učenici 0Š Kiseljak , Odred izviđača „Duga“, Aktiv mladih Kiseljak i prestavnici romskih udruženja.
Služba za komunalne poslove mjesnih zajednica i JKP „Komunalac“učestvuju u aktivnostima čišćenja obale, postavljanju kontejnera i odvozu smeća, a na očišćenom dijelu obale, Centar za ekologiju i energiju, će postaviti klupe, stolove i kante za smeće.
Drugog dana čišćenja, 23. aprila POZIVAMO sve zainteresovane građane, srednje škole, udruženja, NVO-e i privrednike da se uključe u akciju, te da sa sobom ponesu nešto od alata (makaze, grablje…) što im može koristiti u radu. Na teren će se ići vlastitim vozilima.
Okupljanje je ispred MZ Kiseljak u 10 i 30 sati.
Za učesnike akcije osiguran je prigodan lunch paket (sendvič, sok ili voda i voće) i zaštitne rukavice.
Jezero Modrac je nasljeđe za budućnost, učinimo da zablista za dobrobit naše djece i svih građana!

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

PRIDRUŽITE NAM SE!!!

Dodatne informacije:
Centar za ekologiju i energiju
Tel:035 249 310

3 thoughts on “Oplanetimo se!!!

  • Incijativa vrijedna paznje. Nadam se da nece ostati samo na rijecima i da ce se javiti veliki broj raje koja zeli Modracu vratiti prijasnji sjaj. Ta voda zasluzuje mnogo vise od ovog al eto nek se krene sa mrtve tacke i to je pobijeda u jednu ruku.

  • Sada cemo da vidimo,gdje su ti svi sportski i nesportski ribari… :-),odlicnoooooooooooooooooooo 🙂

  • Ivica Osim

    Tamo na Modracu prvo treba poubijat jedno 100 ljudi i ocistit jezero od tih mrezaroskih hovana jer je to ono najkrupnije smece koje postoji na Modracu. Sve ostalo je sitnica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.