Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Otvorena ovogodišnja ribolovna sezona

Obilježeno i potpisivanje ugovora o dobivanju gazdovanja vodama za narednih 10 godina – Saradnja sa sarajevskim udruženjem “Bistro”
Na Starom pazaru u Konjicu jučer je otvorena ovogodišnja ribolovna sezona na svim vodama u ovoj općini.
– Ovo je dan kada obilježavamo i zvanično potpisivanje ugovora o dobivanju gazdovanja vodama za narednih deset godina, u kojima ćemo nastojati, uz edukaciju mladih članova, unaprijediti ribarstvo na ovom području -kazao je Dženan Jahura, predsjednik Organizacije sportskih ribolovaca općine Konjic.
Psihički odmor
Sezonu ribolova na vodama u konjičkoj općini otvorio je najstariji ribolovac Musa Gačanin, koji je, prisjećajući se 1956. godine, kada je postao član ovog udruženja, istakao da je to za njega bio veliki dan.
– Najljepše je pored Neretve provesti vrijeme, jer se tada, pored ulova ribe, čovjek i psihički odmori -kazao je Musa, koji je pozvao sve mlade ribolovce da se pridržavaju pravila kada je riječ o ribolovu.
Među gostima na otvaranju ribolovne sezone u Konjicu bili su i predstavnici sarajevskog udruženja “Bistro”, sa kojima je Organizacija sportskih ribolovaca u Konjicu potpisala sporazum o saradnji.
– Mi ćemo za mlade ribolovce u Konjicu organizirati edukacije, te sarađivati kroz takmičenja u cilju promocije ovog vida rekreacije – kazao je Senad Kapo, potpredsjednik sarajevskog udruženja.
Prvi zabacio
Prvi koji je zabacio udicu u Neretvu bio je dugogodišnji ribolovac Menso Baralija.
– Svim ribolovcima želim Bistro-kazao je Menso, presretan što se ponovo vratio Neretvi.
“Mušičar” od malih nogu
Među ljubiteljima ribolova na otvaranju sezone u Konjicu bilo je i dosta mladih. Jedan od njih je i Rijad Redžić, koji je “mušičar od svoje sedme godine”.
– Ovo je za mene veliki dan, i ribolov je pravo uživanje i zdrav sport -kazao je Rijad, pozivajući svoje vršnjake da se uključe u Organizaciju sportskih ribolovaca.

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

M. ĆOSIĆ/Dnevni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.