Najnovije vijestiTakmičenja

Međunarodno takmičenje u sportskom ribolovu – Memorijal „Simić-Salihspahić“

U Tuzli, u subotu 16. aprila ove godine, ponovo će se okupiti najbolje ekipe iz regiona i neke od najboljih Svjetskih ekipa u sportskom ribolovu.
Naime, već 15. godinu za redom  Sportsko-ribolovno društvo„Rudar-Kreka“ iz Tuzle uspješno organizira najprestižnije takmičenje u regionu MEMORIJAL „Simić-Salihspahić“, a u poslijednje dvije godine možemo slobodno reći i najprestižnije takmičenje u sportskom ribolovu u ovom dijelu Europe.
Na stazi „Plaža“ sa lukavačke strane u subotu će snage odmjeriti najbolje ekipe iz Belgije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičari su već doputovali u Tuzlu i sutra (u petak) će obaviti zvaničan trening na stazi.
Biće to prava smotra vrhunskih ekipa i takmičara-osvajača brojnih medalja sa Svjetskih prvenstava. Napominjemo da je prošle godine pobjednik ovog takmičenja bila upravo ekipa domaćina Sportsko-ribolovnog društva „Rudar-Kreka“ iz Tuzle, te da se i ove godine očekuje visok plasman.
Uz najavu ovog takmičenja objavljujemo i informaciju da je naša zemlja dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva za 2013. godinu a da je najveći kandidat za domaćina svjetskog prvenstva upravo Tuzla.
Pored vrhunskih takmičara, takmičenje će biti propraćeno brojnom ekipom novinara iz pobrojanih zemalja.
Takmičenje počinje u subotu u 8,00 h.
S poštovanjem, dr.sc. Muris Đug

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

One thought on “Međunarodno takmičenje u sportskom ribolovu – Memorijal „Simić-Salihspahić“

  • tztekila

    Valjda posle ovakvih vijesti nesto,vlasti i urade po pitanju modraca…i da se promjeni svijest ribara a i gradjana koji nemilosrdno zagadjuju jezero…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.