Najnovije vijestiReportaže

Prvomajski uranak na jezeru Smoluća…sa druge pozicije

 

Par vijesti ispod je report Zlatana Ganića sa prvomajskog uranka na jezeru Smoluća.U istom Zlaja pominje prijatelje iz Hrvatske, koji su takođe boravili i pecali na jezeru.Javili su se i ti momci – Tomislav Babić i Mladen Matanović.
Tomislav piše:

Zovem se Tomislav Babić, rođen 1983. godine,  iz Bošnjaka, Hrvatska
Ribolov se bavim kako znam za sebe ali isključivo šaranskim pecanjem od 2003. godine.
Lovio sam svugdje i na svim tipovima vode: Pelagićevo, Smoluća, Ramići, Vijerovi, Sava, Bajre, Čepin, negdje manje – negdje više sreće 🙂
Za Smoluću sam čuo od Zlaje iz Tuzle prije 2 godine – trebali smo prošle godine, isto za prvi maj, doći na jezerom ali splet okolnosti nije dozvolio.
Na jezeru Smoluća smo bili od 30.4. do 1.5. – dva dana, ali za pamćenje.
Mog prijatelja Mladena Matanovića i mene je dočekao  Zlaja u Tuzli, te nas je dovezo na jezero i pokazao nam pozicije gdje da lovimo.
Lovili smo na boile domaće izrade….klasika….banana-ananas, Squid & Octopus, smoked salmon, Particles…
Imali smo tokom cijelog dana i noći akciju, ali „zeru“ više su noću bili grizevi većih riba.
Lovili smo na poziciji 11, na dva spota – u lomu i na čistini, i obadvije pozicije su
se dobro pokazale.
Nahvatali smo se lijepih i jakih riba od 2 kilograma pa do 16.5 kilograma.
Jezero Smoluća mi je….ehhh….teško je opisati to riječima. Prvi dojam dolaska na vodu je kao da dolazite u bajku „Alisa u zemlji čudesa“, a i sam put do jezera je lijep…nadam se da će voda imati lijepu perspektivu u daljnjem radu i da će biti lijepa destinacija za ljude (ribiče) koji znaju uživati u prirodi koju Smoluća pruža, a i u u ribolovu.
Bistro svim ribičima, ma gdje bili!

Pročitajte i:   Volonteri čiste obale Jablaničkog i Grabovičkog jezera nakon velikih poplava

One thought on “Prvomajski uranak na jezeru Smoluća…sa druge pozicije

  • Nije belaj

    Kako dobiti Informacije za Smolucu za karte itd….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.