Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Iz Udruženja sportskih ribolovaca “Novi grad”, Sarajevo

U  povodu 8. juna, Dana  općine  Novi Grad  Sarajevo, a u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca  “Novi  Grad”,  Sarajevo, u nedelju, 5. juna, sa  početkom  u 10:00, na  Faikovom jezercu kod Dobroševića, nedaleko od  Rajlovca, održat će se 11. Tradicionalni  turnir  u sportskom ribolovu, pod nazivom “Novogradski dani 2011.”. Učestvovat će 10 ekipa:   “Sarajevo 1906”, “Rudar  Kreka” iz Tuzle, “Bistro”  iz Zenice,  “Bosna” iz Maglaja, SRD Banjaluka, Udruženje  sportskih ribolovaca “Novi  Grad”  Sarajevo,  Goražde,  “Bistro” iz Kaknja, SRD Halil  Sofradžija iz Ustikoline, SRD Željeznica iz Istočnog Sarajeva  i  SRD   Kečiga – Brčko.    Bit će to manifestacija druženja  i sporta  u kojoj rezultati neće  biti u prvom planu, već  druženje uz  sportsko nadmetanje.
Održavanje  manifestacije  “Novogradski dani 2011”  u sportskom ribolovu proteklih niz  godina  postala je tradicija  koja ima za cilj afirmaciju  i podsticanje ribolovnog sporta.
Ovim putem  pozivamo navedene ekipe da  učestvuju  sa svojom  ekipom  na ovom  takmičenju. Takmičenje je ekipno i pojedinačno. Ekipu sačinjavaju tri  takmičara, plus  vođa puta. Prvoplasirane  tri ekipe dobivaju
pehare  i diplome,  a  pojedinci  medalje i prigodne nagrade.  Kotizacija se ne plaća. Za sve učesnike obezbjeđen je  ručak  i osvježavajući napitak. Pokrovitelj takmičenja  je  općina Novi Grad Sarajevo.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Dolazak i prijava ekipa  je u nedelju,05.06.2011. godine, do  8,oo sati. Žrebanje od 8,oo  do 8,3o  sati.  Izlazak na stazu i priprema od  8,30  do  10,oo  sati.  Takmičenje od 10,oo do  13,oo  sati.  Proglašenje  pobjednika, podjela nagrada  i svečani ručak u 15,oo sati  na  Faikovoj bari.

Prijava  ekipa  – potvrda  za učešće ekipe, vrši se putem:
Faks: 033  450 – 185 ili na e-mail: ismet.bajrovic@hotmail.com  i mobitel  061  170  643, najkasnije do 04.06.2011. godine.
Kontakt  osoba: Ismet Bajrović, 061  170 643.

BISTRO!
PREDSJEDNIK
ISMET   BAJROVIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.