Akcija uređenja obale jezera Modrac

„Centar za ekologiju i energiju“  zajedno sa  Mjesnom samoupravom Kiseljak i  Udruženjem izviđača „Duga“,  realizovao je i drugu u nizu proljetnih akcija čišćenja jezera Modrac – ovaj put  5. juna za Svjetski  Dan zaštite okoliša.

U par sati koliko je akcija čišćenja trajala brzo smo napunili 10-ak kesa za smeće,  i doveli  dio obale u red. Sve nas koji smo čistili raduje da je obala bila dosta uredna   i nije trebalo puno da se očisti i  omogući  posjetiocima da imaju bolje uslove za odmor i rekreaciju.

Ovaj put Centar za ekologiju i energiju  je na obali jezera  postavio još  4 stola i klupe za odmor i 4 eko table sa porukama i apelima budućim gostima jezera Modrac, da smeće odlažu u kante i kontejnere i na taj način sačuvaju prirodu ovog turističkog mjesta.

Cilj ove ali i svih narednih  akcija je 
poticanje stanovništva i lokalne samouprave  na bolju zaštitu životne sredine, skretanje pažnje javnosti na loše navike nepropisnog bacanja smeća, poticaj  zdravih navika  ali i privlačenje izletnika i turista

Apelujemo na sve ribolovce i  ljubitelje prirode da malo vremena posvete zbrinjavanju otpada, ali i da opomenu druge ukoliko primjete da se ne ponašaju u skladu sa „zakonima prirode“ i ostavljaju smeće poslije svog boravka u prirodi.

Pročitajte i:   ZATEČEN S 11 KANTI ZABRANJENOG ULOVA: Izlovio 193 kilograma trpova u Kraljevici (HR)

ODBACIMO STARE NAVIKE –NEKA JEZERO MODRAC BUDE ČISTO!!!


One thought on “Akcija uređenja obale jezera Modrac

  • 6. Jula 2011. at 08:43
    Permalink

    Svaka Vama čast !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.