Iz svijetaNajnovije vijesti

Jake kiše: Kini prijeti opasnost od izlivanja više od 660 vještačkih jezera

Kineski zvaničnici upozorili su danas da postoji opasnost od izlivanja vode iz više od 660 vještačkih jezera na istoku zemlje zbog jakih kiša.

Prema podacima Ministarstva za civilna pitanja, poplave izazvane jakim kišama zahvatile su tokom ovog mjeseca istočni i južni dio Kine, pri čemu je poginulo najmanje 175 lica, a 86 se vodi kao nestalo, dok je pričinjena šteta procijenjena na pet milijardi dolara.

Zvaničnik iz službe za odnose sa medijima iz vodovoda u provinciji Anhui, rekao je da su nivoi vode u više od 660 jezera iznad stepena upozorenja.

Kineska novinska agencija Sinhua javila je da postoji opasnost od izlivanja vode iz jezera.
Administracija za kontrolu poplava iz provincije Anhui saopštila je da je većina jezera, njih oko 620, manjeg, a da su tri većeg kapaciteta.

Sinhua navodi da su nivoi rijeka Šuijang u Kingji, pritoka rijeke Jangce, koja protiče kroz provinciju Anhui, premašili znak za upozorenja na opasnost.

Novinska agencija dodaje da se iz brojnih vještačkih jezera u Anhuiju ispušta voda u skladu sa naređenjem državnih administracija za kontrolu poplava.

Pročitajte i:   USR Kiseljak: Poziv na 1. Spin Kup povodom dana Općine Kiseljak

U susjednoj provinciji Žeđijang, operator najvećeg jezera na istoku Kine naredio da se, zbog rizika od polava, otvore tri od devet ustava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.