Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Fojnica: Čišćenje mušičarskog revira i pravljenje kasada

Članovi UG SR “Fojnica” iz Fojnice ovih dana rade na čišćenju ribolovnog revira i izgradnji privremenih kaskada u reviru “Fly fishing” koji se nalazi na rijeci Dragači pored hotela “Reumal” u Fojnici u dužini od jednog kilometra.
U tom ribolovnom reviru bi se uskoro trebalo održati općinsko takmičenje ribolovaca u mušičarenju.
Kako smo saznali iz Udruženja, ribolovci Fojnice su nakon dobijanja vodoprivredne suglasnosti SBK-a otpočeli sa izgradnjom četiri kaskade privremenog karaktera na rijeci Dragači. Po ribolovnoj osnovi, taj dio je prirodno plodište riba.
Ovih dana izvršeno je, uz prisustvo veterinarskog i poljoprivrednog inspektora, redovno godišnje poribljavanje na otvorenim vodama Fojnice, gdje je u rijeke pušteno pola tone autohtone potočne pastrmke.
Također je planirano da se
rijeke općine Fojnica poribe sa još oko trideset hiljada komada autohtone potočne pastrmke proizvedene u mrijestilištu UG SR “Fojnica” iz Fojnice.
Saznali smo da je dnevna dozvola za ribolov u ribolovnom reviru 10 KM za članove UG SR “Fojnica” iz Fojnice, za djecu 5 KM a za članove drugih ribolovnih udruženja 20 KM po osobi.
Cijena dnevne ribolovne dozvole na otvorenim vodama je 20 KM po osobi.
Iz Udruženja SR “Fojnica” u Fojnici poručuju da će ove ribolovne sezone biti rigoroznije mjere i kazne za one koji krše ribolovne propise udruženja.
Izvor: fojnica.ba

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

2 thoughts on “Fojnica: Čišćenje mušičarskog revira i pravljenje kasada

  • VLADIMIR DUVNJAK

    SVAKA CAST MOMCI,SAMO NAPRIJED,KAKO SMO TO I MI STARI RADILI

  • VLADIMIR DUVNJAK

    SVAKA CAST MOMCI SAMO NAPRIJED.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.