Mladi ribolovci SRD Bosna Maglaj doživjeli veliku nepravdu na takmičenju

Prema izvještaju SRD Bosna Maglaj na velikom takmičenju malih ribolovaca, koje je nedavno organizovalo RD “Mrena” na jezeru Bašigovci kod Živinica, maglajski takmičari doživjeli su veliku nepravdu. U konkurenciji djevojčica Nadina Vrgovčević osvojila je treće mjesto ali je odbila primiti diplomu i medalju, jer su obje takmičarke ispred nje bile starije od dozvoljenih 14 godina, javlja RTV Maglaj.
U konkurenciji dječaka treći je bio Ensar Moravac a drugi Mirza Krzić. Pobjednik u njihovoj kategoriji također je bio takmičer stariji od 16 godina. Da su takmičari bili pravilno raspoređeni po starosnim kategorijama, onda bi uspjeh naših takmičara bio i veći, jer bi tako Jasmin Gračić zauzeo 3. mjesto kao i Jasmina Pinić.
Odlični rezultati u Premijer ligi
Mladi članovi SRD Bosna proteklog vikenda su učestvovali u B. Brodu na takmičenju prvog i drugog kola Premijer lige za takmičare mlađe od 14, odnsno od 18 godina.
U kadetskoj konkurenciji, Nadina Vrgovčević plasirala se na
1. mjesto sa tri negativna boda, Jasmin Gračič je zauzeo 2. mjesto sa 6 negativnih bodova dok je junior Adis Huskić zauzeo 8. mjesto sa 14,5 negativnih bodova. Njihovi treneri bili su Fuad Vrgovčević, Salim Bradarić i Jasmin Huskić. Nastavak takmičenja u Premijer ligama, (3. i 4. kolo) planiran je za kraj jula mjeseca na jezeru Modrac, nakon kojih će se znati konačan plasman takmičara i SRD Bosna Maglaj.

Pročitajte i:   OSR Konjic: Izvršeno poribljavanje Boračkog jezera

Maglaj.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.