Saopštenje selektora selekcije U-18 (plovak) pred nastup na SRI u Italiji

Po ostvarenim rezultatima iz Premijer lige 2010.godine, u disciplini “lov udicom na plovak” u kategoriji U-18, status reprezentativaca Bosne i Hercegovine za nastup na Svjetskim ribarskim igrama u Italiji 2011. godine stekli su slijedeći takmičari:
1.Sarajlić Senad-Žepče
2.Simkić Grozdan-Derventa
3.Brajić Slaviša-Prijedor
4.Bašić Mirsad-Tuzla
5.Jarić Bojana-Brod

Razgovori sa gore navedenim takmičarima, njihovim roditeljima i predstavnicima njihovih udruženja započeli su prije održavanja 1. i 2. kola Premijer lige U-18  za 2011. godinu 25. i 26.06.2011. godine u Brodu i nastavljeni sve do 05.08.2011.godine.

Iz gore obavljenih razgovora došao sam do saznanja da je upravni odbor “Kreka” Tuzla donio odluku da osim seniora u 2011.godini neće opremati niti slati mlađe takmičarske selekcije (U-14, U-18, U-22) na međunarodna talkmičenja.
Nadalje od predsjednika udruženja Žepče i takmičara Sarajlić Senada saznao  sam da nisu u mogućnosti obezbjediti potrebna finansijska sredstva i takmičarsku opremu koja je potrebna za odlazak u Italiju.
Po redosljedu ostvarenih plasmana u Premijer ligi 2010., u reprezentaciju su uvršteni Borojević Bojan iz Gradiške i Vidaković Nemanja iz Modriče.
Zvanični spisak takmičara reprezentacije U-18 u disciplini “lov udicom na plovak”  koji će otputovati u Italiju na Ribarske svjetske igre:
SIMIKIĆ GROZDAN – DERVENTA
JARIĆ BOJANA – BROD

BRAJIĆ SLAVIŠA – PRIJEDOR

BOROJEVIĆ BOJAN – GRADIŠKA

VIDAKOVIĆ NEMANJA – MODRIČA

Pročitajte i:   Zatražena ostavka Petra Đokića zbog loše politike u vezi s malim hidroelektranama

Selektor reprezentacije U-18,
Ranko Stanimir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.