Vjesti iz okruženja: Ribar ‘upecao’ 33 ručne bombe

Ilustrativna FotografijaDok je jučer popodne pecao na lijevoj obali Save, u blizini Kaniže kod Slavonskog Broda, ribar je uz rijeku pronašao kutije u kojima su bile ručne bombe, koje su jučer pronađene i u odvodnom kanalu te na poljskom putu.

O svom ‘eksplozivnom’ pronalasku ribič je oko 18 sati obavijestio policiju, a na teren su odmah izašli policijski službenici protueksplozijske zaštite. Utvrdili su da je riječ o 33 komada ručnih bombi M-75 te su ih na siguran način preuzeli u cilju daljnjeg uništenja. Jednu bombu M-75 jučer je pronašao i radnik koji je čistio odvodni kanal u Slavonskom Brodu.

Posla je imala i policija PU požeške. Jučer ujutro 59-godišnjak je, nedaleko od mjesta Gornji Emovci kod Požege, na poljskom putu također pronašao odbačenu ručnu bombu. Srećom, nijednu od jučer pronađenih 35 bombi nisu pronašla
djeca te je izbjegnuta moguća tragedija.

Zbog učestalog pronalaženja odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava policija podsjeća da, sukladno odredbama Zakona o oružju, građani mogu i dalje u neograničenom vremenu dobrovoljno predati oružje koje neovlašteno posjeduju bez straha da će biti kažnjeni. Dovoljno je nazvati hitni pozivni broj 192 i policijski službenici će doći te na siguran način preuzeti oružje.

Pročitajte i:   Hidroelektrana Višegrad: Sutra počinje čišćenje otpada na Drini

One thought on “Vjesti iz okruženja: Ribar ‘upecao’ 33 ručne bombe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.