Najnovije vijestiOstale vijesti

Brčko: Lovci i ribolovci s graničnom policijom o prevenciji nezakonitog lova i ribolova

Terenski ured Sjeveroistok danas je u luci Brčko održao okrugli sto o temi „Granična policija BiH u službi građana“ s fokusom na sigurnosna pitanja, suzbijanje i prevenciju prekograničnog kriminala i unapređenje saradnje sa lokalnom zajednicom.
Tim povodom načelnik Terenskog ureda Sjeveroistok, Novo Blagojević i njegovi saradnici su se sastali sa predstavnicima 24 lovačka i ribolovačka udruženja koja djeluju na području općina Derventa, Brod, Odžak, Šamac, Orašje, Brčko i Bijeljina.
Razgovarano je o suzbijanju i prevenciji prekograničnog kriminala, nezakonitog lova i ribolova i mjerama koje se poduzimaju u cilju otkrivanja krivičnih djela, prekršaja, pružanja asistencija te spašavanja na vodi i u graničnom pojasu.
Predstavnici lovačkih i ribolovačkih udruženja istakli su da im u radu mnogo znače mjesečni sastanci koje održavaju sa inspektorima za nadzor državne granice i razmjena informacija.
Dogovoreni su i češći zajednički obilasci graničnog pojasa odnosno pružanje asistencija kontrolnim organima lovačkih i ribolovačkih udruženja, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Pročitajte i:   USR 'Štuka' Velika Kladuša: Održano Općinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.