6:00 pm - Ponedjeljak April 22, 2019

Kampanja svih kampanja!

O zajedničkoj kampanji smo planirali nesto duze vrijeme a bila je planirana u oktobru ove godine. Ubrzo su se stvari okrenule i datum je pomjeren za 31. August ove godine, a kako smo brzo promjenili datum odlaska na ovu kampanju tako smo brzo i donjeli odluku na koje jezero cemo tacno da idemo, naravno odluka je pala na jezero Zajarki jer ova voda, po svemu vidjenom i procitanom o vodama u hrvatskoj, krije najvece primjerke sarana na ovim prostorima.

U kasnim vecernjim satima, 30 Augusta, oko 23:00h stizemo na jezero i na preporuku jednog od cuvara uspjevamo da ugrabimo najtrazeniju poziciju jer je ekipa koja je bila tu prije nas napustila tu poziciju prije nekih sat vremena nego smo mi stigli na jezero.

Ljepsa polovina ove kampnje ostaje da tu prvu noc provede u ribarskoj kucici koja je vise licila na hotel sa 4 zvjezdice nego na ribarku kucicu a nama adrenalin ne da da sklopimo oci i lagano pocinjemo da dizemo nas kamp.

Prije nego je sunce vec i izaslo markeri su vec bili u vodi, Zlaja lovi lijevo na daljini od nekih 110m tacno na sprudu naspram njega koji se vidi sa vrha pozicije.

Ja sam nesto kraci sa desne strane na nekih 100m desno od spruda.

U ovoj sedmodnevnoj kampanji riba je radila, na opste iznenadjenje domacih ribolovaca, i na Zlajinoj i mojoj poziciji jer smo mi lovili na daljini na kojoj ga niko do tada nije lovio vec su svi izlazili preko spruda 15-20m ka otoku tako da smo mi dokazali da se na ovom jezeru ne mora izlaziti preko 120m, kako je nama bilo receno, da bi se dobijale velike ribe.

U ovom fantasticnom ribolovu za sedam dana imali smo 118 grizova od kojih je izvuceno 88 riba ukupne tezine 1148kg.

Imali smo 8 riba preko 20kg a najveci ljuskavi saran koji se krece jezerom (25kg pod imenom MAMA) dosao je na zlajin stap sto je ujedno i bila njegova zadnja riba ove kampanje i licni rekord.

Tokom ove kampanje upoznali smo mnostvo domacih ribara koji su bili sa nama od prvog do zadnjeg dana i upoznavali nas jos bolje sa ovim jezerom i pozicijama oko njega. Mi smo ujedno i prvi bosanci koji su pecali na ovom jezeru a ovom kampanjom smo pokazali da Bosna nije zaostala u modernom saranskom ribolovu.

Ova je kampanja i ovakav ribolov se nedogadjaju dva puta u zivotu tako da cemo mi ovu kampanju nositi u nama cjeli zivot i zato je ovo kampanja svih kampanja.

Svim carperima iz BiH preporucujemo odlazak na ovo jezero jer sigurni smo da nece pogrijesiti. Veliki pozdrav i BISTRO od Zlaje – Cele i Selmira.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Reportaže

21 Responses to “Kampanja svih kampanja!”