Najnovije vijestiTakmičenja

Успела акција “Удицом против дроге“ у Каравукову

Око 90 такмичара учествовало је на првом такмичењу у риболову за децу које је у суботу организовало Удружење спортских риболоваца „Дунав“ Каравуково у оснивању.

Осим спортског, такмичење је имало и едукативни карактер будући да је за децу одржано предавање о штетности дрога, а цела акција организована је под слоганом „Удицом против дроге“.

Такмичарски део трајао је сат и по, а о победнику је одлучивао највећи број уловљених риба.

Најбоља је била

Ема Турчан (15) из Лалића са упецаних 57 риба. Други је седмогодишњи Симон Мацко, такође из Лалића са 36 риба, а трећи Немања Панић (16) из Бачке Паланке са упецаних пет риба мање. Њима су припали пехари. Мајице са логом акције „Удицом против дроге“ добило је 50 најбољих такмичара, док су пецарошке штапове организатори из УСР „Дунав“ обезбедили за све учеснике овог такмичења, које је по оцени Дејана Антанасковића из организационог одбора успешно протекло, што потврђује и велики број деце која су дошла из више места у Војводини.

– Можемо бити задовољни бројем учесника. Имали смо 86 пријављених такмичара. Прво су нам се пријављивала деца из општине Оџаци, затим нам се придружила и Бачка Паланка, а задовољни смо што су се одазвали и такмичари из целог округа – каже Антанасковић.

Осим учесника такмичарског дела, око петнаесторо деце пецало је без пријаве, тако да је ова акција окупила преко стотину младих риболоваца. Суорганизатори овог такмичења били су Црвени крст Оџаци, МУП, односно Полицијска станица у Оџацима, Основна школа „Бора Станковић“ у Каравукову и екипа сајта www.karavukovo.com. Представници Црвеног крста и МУП-а одржали су такмичарима предавање о штетности дрога, а Црвени крст Оџаци је за ову прилику обезбедио и одговарајући едукативни материјал на ту тему. Позиву да присуствује овом такмичењу одазвао се и генерални секретар Риболовачког савеза Србије Дејан Арсић. Он је истакао да су овакве акције прави пример рада са децом и да су значајне за популаризацију риболовачког спорта.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

– Велика ми је част што сам данас овде гост на овом догађају. Драго ми је што видим велики број деце мањег узраста, што значи да се та деца интересују за спорт уопштено, а не само за риболов који је посебан спорт јер је директно везан за природу. Похвално је што је ово такмичење организовано у оквиру акције „Удицом против дроге“, јер је риболов одличан начин да се деца удаље од улице, лошег живота и света дроге и да се окрену природи. Сигуран сам да ово није последњи догађај ове врсте, надам се да ћу сваке године бити гост бар једанпут на једном оваквом догађају и да ћемо у риболову имати сваке године све више и више деце. То и јесте циљ популаризације спорта у целини и не само риболова, већ и здравог начина живота, што је оно чему ми треба да тежимо – рекао је генерални секретар Риболовачког савеза Србије.

Такмичење у риболову за децу одржано је на писти у Каравукову, а свечано проглашење победника и заједнички ручак у Ловачком дому у том месту. Акцију „Удицом против дроге“ подржало је више донатора и спонзора, којима се организатори и овим путем захваљују, а специјалне захвалнице за допринос организацији такмичења УСР „Дунав“ доделило је Радивоју Радивојевићу, секретару Црвеног крста Оџаци, Владимиру Станчићу, директору ОШ „Бора Станковић“ и инспектору Милану Станковићу, раднику Полицијске станице у Оџацима.

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

Дејан Арсић о успеху српских риболоваца на међународној сцени:

Сваке четврте године одржава се Риболовна олимпијада која је највећи догађај у свету риболова. Ове године је на Олимпијади одржаној у Италији Србија наступала са седам националних селекција у седам дисциплина. Српски риболовци вратили су се са три медаље, а у јуниорској екипи која је освојила треће место био је и Александар Михајловић из Богојева. – Морам посебно да похвалим категорију до 18 година где поново имамо светског првака, Милана Ненадовића, који је по други пут светски првак, што је реткост да неко одбрани ту титулу. То показује да се код нас добро ради са децом. Ти резултати не би били могући да се не одржавају манифестације као што је ова у Каравукову. Најбољи пример да у овој средини постоје врхунски такмичари је Михајловић из Богојева, и сигуран сам да ћемо имати још тако добрих такмичара одавде, који ће у свим категоријама доносити медаље за овај крај. Имате одличне предиспозиције за развој риболова, велики број канала, Дунав је ту близу, штета је да се то не искористи и да се добију врхунски спортисти – истакао је Арсић.

Комплетну галерију слика можете погледати на овом линку

3 thoughts on “Успела акција “Удицом против дроге“ у Каравукову

  • Posle ovakvog dogadjaja niko ne moze da bude ravnodusan ,zato vas pozivamo da sa nama ucestvujete sledece godine. Da prosirimo ovu pricu na celi region ,mi cemo obezbediti deci spavanje i odmor da borave i druze se sa decom iz nasih krajeva-JEDNOM RECJU DA SE DECA DRUZE …POZDRAV..DEJAN

  • Iskrene čestitke na akciji i bilo bi stvarno lijepo da vaša akcije preraste u regionalnu.

  • Потрудићемо се да ову акцију омасовимо још више и да заживи у целом региону, деца су та коју треба да чувамо и да их склањамо од оличних порока, а ово је једна јединствена прилика да деца уживају како у природи тако и у дружењу са вршњацима. Срдачан поздрав и БИСТРО!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.