Vremeplov: Ulov u drugom planu

U rogatičkoj opštini sportskim ribolovom aktivno se bavi preko 220 članova.Da kod njih nije prisutna želja samo za lovom na pastrmku, lipljana, mladicu i ostale ribe kojima raspolažu rijeke ovog kraja, pokazuje niz primjera.Među njima je i nedavno održano prvenstvo u bacačkim disciplinama i u lovu ribe na plovak.
Iako je ovo prvi put da se u Rogatici organizuju ova takmičenja, prvo u Rogatici, a drugo u Žepi, ona su pokazala da među ovdašnjim ribolovcima ima vrsnih sportista i takmičara.
Na takmičenju je uzelo učešća po 18 takmičara u obje discipline.Kada je sve sabrano, najviše uspjeha i prvo mjesto u bacačkim disciplinama osvojio je Samir Čamdžija, 16-godišnji učenik I razreda Gimnazije u Rogatici, drugo Sulejman Bradarac, a treće mjesto su podijelili Safet Čamdžija i Enver Kazić, dok je kod pionira najuspješniji bio Zlatko Kazić.
U disciplini “ulov ribe na plovak” najviše uspjeha imao je Mahir Muftić.Drugi je Sejdalija Bradarac, a treći, Žepljanin, Salih Vareš.Od pionira, najviše uspjeha imao je Adnan Akšamija.
Pored zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja, ova ekipa je stekla i pravo da
rogatičko Udruženje sportskih ribolovaca predstavlja na takmičenju u ulovu ribe na plovak ribara Gornje-drinskog regiona, koje je 15. juna održano na Rzavu u Višegradu.I odmah da kažemo – nije iznevjerila.
Osvojeno je visoko drugo mjesto iza Višegrada, a ispred renomiranih ekipa Goražda, Foče, pa i Čajniča i Rudog.
Najuspješniji Rogatičanin bio je Mahir Muftić, koji je, pojedinačno gledano, osvojio četvrto mjesto sa 396 komada  ulovljene ribe.
(Skenirani članci iz novina o ribolovu u Rogatičkom kraju koje smo dobili zahvaljujući stranci http://rogaticani.com/)

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovu ribe hranilicom - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.