Najnovije vijestiVremeplov

Времеплов: Спортски риболов све популарнији

Ових дана окончано је већ традиционално такмичење риболоваца са подручја општине Рогатица у бацачким дисциплинама и у лову рибе удицом на пловак.
Учествовали су риболовци из свих секција на подручју општине (Рогатица, Месићи и Жепа, као и омладинска и пионирска секција), и након веома занимљивих борби које све више изазивају интерес и код спортских риболоваца и код грађана, побједници у бацачким дисциплинама, чије такмичење је одржано у Рогатици, су Омер Гухдија, Дамир Бехлуловић и Адем Вуказ у категорији пионира, Аднан Акшамија, Азимир Хоџић и Сеад Вуказ у категорији омладинаца и Осман Махмутовић, Мустафа Курбагић и Махир Муфтић код сениора.
Такмичење у лову рибе удицом на пловак одржано је ове године  на Слапу у Жепи.Највише успјеха имао је Адем Вуказ и Омер Гухдија из Рогатице, те Енес Салкунић из Жепе.У категорији омладинаца највише успјеха имали су Аднан Акшамија, Азимир Хоџић и Сеад Вуказ, а код сениора Сеад Омановић из Жепе, Махир Муфтић и Сејдалија Брадарац из Рогатице.
Сва три првопласирана такмичара, поред добијања диплома и медаља за освојена мјеста на овим општинским такмичењима, стекли су право да рогатичко удружење, односно општину, представљају на предстојећем регионалном такмичењу спортских риболоваца које ће се ове године одржати у Фочи и на коме рогатички риболовци бране прво мјесто у улову рибе удицом на пловак и друго у бацачким дисциплинама.
(Skenirani članci iz novina o ribolovu u Rogatičkom kraju koje smo dobili zahvaljujući stranci http://rogaticani.com/)

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.