6:01 pm - Ponedjeljak April 22, 2019

Novi kapitalac Aldina Mahmutovića – som od 24,5 kg

Prije nešto više od mjesec dana, Aldin Mahmutović, član UGSR “Krivaja” iz Zavidovića je imao i većeg soma teškog 34 kilograma.No, i ovaj, desetak kilograma lakši, ima Aldinu značaj i simboliku.

“Danas je bio moj prvi ovogodišnji izlazak u ribolov i jako mi je drago da mi je ribolovna sezona krenula s ovako lijepim ulovom.Ako se po jutru dan poznaje, onda će ovo biti uspješna godina, barem što se ribolova tiče!” – rekao nam je Aldin

Iako je zima, voda jako hladna, Aldine je tokom sat vremena “borbe” sa “brkom” veći dio vremena proveo u vodi manevrišući i izbjegavajući prepreke koje su mogle prekinuti najlon.

“Nisam osjetio hladnoću vode, vjerovatno od
adrenalina koji krene tijelom, a odmah nakon kotakta sa ovakvom ribom.
Nadam se da neću naknadno “iskihati” … bukvalno iskihati ovu avanturu. No ne bih se žalio, ova riba vrijedi nekoliko dana prehlade.”

Ova riba je vrijedila i propuštenog ručka dogovorenog sa suprugom Suzanom Mahmutović.
“Suzana i ja smo se dogovorili da odemo na ručak kada ona završi sa poslom. Javio sam joj da ću otići do vode na sat vremena, da malo odmorim, pa ću doći po nju. Njen komentar je bio: “Opet ćeš uhvatiti neku ribetinu pa će mi cijeli dan proteći u ribolovu!”. Kada je došla i vidjela me kako gazim po rijeci vadeći ribu, samo je prokomentarisala: “Jesam li ti rekla!”
, sa osmijehom priča Aldin.
Aldin je ribolovac koji većinu svojih ulova vrati nazad u vodu, a još jedan kuriozitet je da je većina mamaca koje Aldin koristi iz njegove radionice.
Vezana vijest: Ulov soma u rijeci Bosni

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ulovi

18 Responses to “Novi kapitalac Aldina Mahmutovića – som od 24,5 kg”