Novi kapitalac Aldina Mahmutovića – som od 24,5 kg

Prije nešto više od mjesec dana, Aldin Mahmutović, član UGSR “Krivaja” iz Zavidovića je imao i većeg soma teškog 34 kilograma.No, i ovaj, desetak kilograma lakši, ima Aldinu značaj i simboliku.

“Danas je bio moj prvi ovogodišnji izlazak u ribolov i jako mi je drago da mi je ribolovna sezona krenula s ovako lijepim ulovom.Ako se po jutru dan poznaje, onda će ovo biti uspješna godina, barem što se ribolova tiče!” – rekao nam je Aldin

Iako je zima, voda jako hladna, Aldine je tokom sat vremena “borbe” sa “brkom” veći dio vremena proveo u vodi manevrišući i izbjegavajući prepreke koje su mogle prekinuti najlon.

“Nisam osjetio hladnoću vode, vjerovatno od
adrenalina koji krene tijelom, a odmah nakon kotakta sa ovakvom ribom.
Nadam se da neću naknadno “iskihati” … bukvalno iskihati ovu avanturu. No ne bih se žalio, ova riba vrijedi nekoliko dana prehlade.”

Ova riba je vrijedila i propuštenog ručka dogovorenog sa suprugom Suzanom Mahmutović.
“Suzana i ja smo se dogovorili da odemo na ručak kada ona završi sa poslom. Javio sam joj da ću otići do vode na sat vremena, da malo odmorim, pa ću doći po nju. Njen komentar je bio: “Opet ćeš uhvatiti neku ribetinu pa će mi cijeli dan proteći u ribolovu!”. Kada je došla i vidjela me kako gazim po rijeci vadeći ribu, samo je prokomentarisala: “Jesam li ti rekla!”
, sa osmijehom priča Aldin.
Aldin je ribolovac koji većinu svojih ulova vrati nazad u vodu, a još jedan kuriozitet je da je većina mamaca koje Aldin koristi iz njegove radionice.
Vezana vijest: Ulov soma u rijeci Bosni

Pročitajte i:   SRD ‘Visoko’: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe na plovak za sve kategorije

18 thoughts on “Novi kapitalac Aldina Mahmutovića – som od 24,5 kg

  • 13. Januara 2012. at 00:33
    Permalink

    Bistro, majstore!
    Sretan prvi izlazak i neka tako nastavi tokom cijele godine! 😉

  • 13. Januara 2012. at 01:11
    Permalink

    Svaka cast majstore ,bistro

  • 13. Januara 2012. at 12:42
    Permalink

    Salko šampion BiH u “somolovu”…:)

    Bravo majstore!

  • 13. Januara 2012. at 15:25
    Permalink

    svaka cast i bistro majstorijo

  • 13. Januara 2012. at 19:16
    Permalink

    bistrooooo,Aldo dobar brkonja svaka cast

  • 13. Januara 2012. at 23:22
    Permalink

    Bilo bi dobro da napise sta je koristio za ulov ovako plemenite ribe.
    Jakodobro se zna na sto ZAVIDOVICKI” ribari” love ribu. Love na sve samo ne onako bi trebalo da se lovi.Cast izuzetcima koji su jako rijetki. Sramota je sto se ovo i objavljuje.

  • 13. Januara 2012. at 23:52
    Permalink

    Evo kompletna priča, da se ne upuštate u polemike.Bahrudine, treba se malo raspitati prije optužbe da je na nezakonit način ulovljen som i prije nego se napadne i stranica što je na njoj ovo objavljeno.
    Isto kao si sad s marsa došao i odmah imaš neku kritiku da kažeš na rad stranice, kao da nikad ništa na stranici pročitao nisi.
    Kako rekoh, link na forum, na post koji je napisao Aldin i u njemu opisao kompletan događaj.
    http://bistrobih.ba/noviforum/viewtopic.php?f=84&t=2997&p=42029#p42029

  • 14. Januara 2012. at 12:43
    Permalink

    Aldo svaka cast i BISTRO! Ne obazirite se na komentare zlonamjernih i ljubomornih koji na svaku dobru vijest bace komentar u cilju omalovazavanja istog, a na one lose i ne komentarisu! Aldin je jedan od onih rijetkih zavidovickih ribara, a one druge ja i ne mogu zvati ribarima. Aldine druze jos jednom bistro i svaka cast na ulovu!

  • 16. Januara 2012. at 12:35
    Permalink

    Bistro @ldine.

  • 16. Januara 2012. at 21:07
    Permalink

    samo koliko ja znam od pocetka ove godine snjeg je padao 10 puta, a ovdje kod Aldina uveliko proljece?
    Da nije Alda postavio kakve stare slike slucajno….

    🙂

  • 16. Januara 2012. at 21:11
    Permalink

    Aldine,
    jesi li u ovoj trenerci bio sat u vodi?

    hehe 🙂

  • 18. Januara 2012. at 14:58
    Permalink

    bravo aldo majstore.. ostavi se komentara, nek te ne diraju.. reportaza ima, ko hoce da vjeruje nek vjeruje, ko nece ne mora… vec je svima poznato kakav si majstor..

    bistro kinge..:)

  • 18. Januara 2012. at 15:20
    Permalink

    Cestitke majstore! Zaista lijepo si poceo godinu!
    Bistro!

  • 21. Januara 2012. at 19:14
    Permalink

    Bahrudine, ova ekipa “varaličara” piše textove o zavidovićkim raubašima škobalja. Oba ova soma su zaraubana, mogu se pričat priče lafo ulovljen ovako onako.ima još očevidaca sa lica mjesta i za koji dio tijela je bio zakačen.svaki dan se na tom mjestu ulovi par somova,samo sto ovi svi priznaju kako su ih ulovili (TROKUKOM i laksom 0,50-1,00 mm) a Zlaja koji piše tekstove o skobaljasima lovi po Krivaji mladunjke. toliko o postenjačinama iz zavidovica

  • 21. Januara 2012. at 19:34
    Permalink

    Molim admina ove stranice da obriše komentar pod brojem 14. Neko se koristi mojim nikom. moje ime je Ibrahim mustafić i često se potpišem sa Ibro, vidim da je i ovdje taj nik. ne znam kako je do toga doslo

  • 21. Januara 2012. at 20:01
    Permalink

    Komentarisanje vijesti je dozvoljeno svima pa i ne registrovanim na ovoj stranici ,tako da je moguce ispod svakog komentara napisati ime po volji.Administracija stranice ce razmotriti ovaj komentar i odluciti o njegovom brisanju cim prije,hvala na razumijevanju … –BistroBih Team–…

  • 29. Januara 2012. at 18:38
    Permalink

    Alas pusti čovjeka nek piše pa makar pod lažnim imenom, nek se oduva i sve nastoji da strpa u isti koljački koš…Hvala Bogu moji mladuljci plivaju i rastu dalje te se nadam da tvoja trokuka lažni nik-u neće doći do njih
    Vjerovatno te dirnula priča o klanju u pola čaršije koji svaki dan vršiš što znači da ima šanse uz psihijatrijski nadzor da se oporaviš.
    Zlatan Starčević

  • 29. Januara 2012. at 21:41
    Permalink

    Zlaja vecina nas poznaje licno Aldu i prema tome ovaj komentar gore je nebitan kao sto se moze i primijetiti vec danima stoji i niko se ne oglasava to ti sve govori ,a ovaj tvoj dio texta si pogodio sto se tice da se neko pronasao u vasim reportazama o koljacima ,bravo momci i nadam se vasem uspijehu u onome sto s”mukom pokusavate da dovedete u minimalnu normalu ,bistro

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.