Najnovije vijestiTehnike i pribor

MM Lures – ručno rađeni mamci za lov grabljivica

MM Lures podrazumjeva ručno rađene vještačke mamce za lov grabljivica na slatkim i slanim vodama.

MM Lures vam za sada nudi asortiman jerkova, voblera pilkera i swimbaitova u nekoliko veličina i mnoštvu dekora, ručno izrađenih od pažljivo odabranih komada najkvalitetnijeg drveta.

Svaki primjerak se ručno farba, podešava i testira na divljim vodama. Ove varalice su za nekoliko mjeseci ozbiljnog testiranja na rijekama i jezerima Balkana dokazale lovnost u pecanju smuđa, štuke, bucova i basa.

Za ovu priliku posebno izdvajamo jerkove i swimbaitove.
Jerkovi se izrađuju u veličinama od 9 do 20cm, a swimbaitovi od 7 do 25cm, a ono što ih izdvaja iz grupe ‘standardnih’ jeste mogućnost perfektnog vođenja sa prosječnim varaličarskim štapom, što znači da sa ‘četrdesetgramcem’ idealno plasirate jerk od 12-ak cm.
MM Lures proizvodi su se pokazali efikasnim i u slanoj vodi, gdje su na pilkere lovljeni bakalari (i na jerkove), polaci…
Inače, MM Lures pilkeri su izrađeni takodje od drveta, koje im daje specifičnu akciju, a odgovarajuće olovno otežanje omogućava daleke i precizne izbačaje.

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.